Briti muusik Elton John lõpetab 70-aastasena tuuritamise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elton John
Elton John Foto: Neil Hall/Reuters/Scanpix

Briti muusik Elton John lõpetab tervisprobleemide tõttu kontserturneed, kuid vahel võib siiski mõne kontserdi anda.

The Mirrori teatel teeb 70-aastase Johni esindaja uudise teatavaks kas täna või homme.

Juba mõnda aega on teada, et 50 aastat laval olnud Johnil on terviseprobleeme. Möödunud aasta aprillis tekkis tal Lõuna-Ameerikas esinedes bakteriaalne infektsioon, mille tõttu ta vajas haiglas intensiivravi. Ta jäi lennul Tšiilist Suurbritanniasse väga haigeks ja viidi pärast lennuki maandumist Londonis kohe haiglasse.

Muusik sõnas pärast paranemist meediale, et see haigusjuhtum pani tal häirekellad tööle, sest ta oli surmasuus.

Elton John
Elton John Foto: Jon Nazca/Reuters/Scanpix

«Teadsin, et olen haige ja pean aja maha võtma, kuid ma ei teinud seda, jätkates tuuritamist. Olin omadega pärast üheksat kontserti, 24 lendu ja mitut afterparty’t täiesti läbi,» lausus John.

John sõnas möödunud aasta märtsis, et lähiajal ta otsustab, kas ta jätkab kontserttuuridega või mitte.

John on mitmes viimase aja intervjuus rõhutanud, et tahab olla rohkem koos oma partneri David Furnishi ning nende kahe poja, seitsmese Zachary ja viiese Elijahiga.

Elton John, David Furnish ning nende kaks poega Zachary ja Elijah
Elton John, David Furnish ning nende kaks poega Zachary ja Elijah Foto: CPA/SIPA/CPA/SIPA/Scanpix

«Mul on juba mõnda aega mõlkunud meeles tuuritamise lõpetamine, üksikuid kontserte annan ikka edasi. 70-aastasena ei ole tervis enam see, mis oli 50 – 60-aastasena. Tahan olla koos oma lastega,» lausus muusik.

Möödunud aastal teatas John uutest kontsertidest Las Vegases ajavahemikul 11. oktoober 2017 kuni 2. märts 2018, kuid haigus tõmbas neile kriipsu peale.

Samuti jätab ta ära selle aasta aprillis-mais Las Vegases toimuma pidanud kontserdid. 6. mail 2018 Californias Bakersfieldis toimuma pidanud kontsert jääb samuti ära.

Elton John
Elton John Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Elton Johni abikaasa ja mänedžer David Furnish arvas veel möödunud aasta sügisel, et John jätkab kontsertturneedega ka 2018. aastal.

Elton John ja David Furnish
Elton John ja David Furnish Foto: Joe Newman / SWNS.com/Joe Newman / SWNS.com/Scanpix

Elton Johni esindaja ei ole veel kontsertturneede lõpetamist kommenteerinud.

Sir Elton Hercules John (sünninimega Reginald Kenneth Dwight; sündinud 25. märtsil 1947) on inglise pop- ja rokklaulja, helilooja ja pianist. Tema albumeid on müüdud üle 450 miljoni ja ta on üks kõigi aegade menukamaid muusikuid. 1998. aastal lõi Briti kuninganna Elizabeth II ta rüütliks.

1960. aastate lõpus kihlus Elton John oma esimese armastatu Linda Woodrow'ga, keda on mainitud laulus «Someone Saved My Life Tonight».

14. veebruaril 1984 abiellus John Sydneys sakslanna Renate Blaueliga, nad lahutasid 1988.  

1976. aastal teatas Elton John intervjuus muusikaajakirjale Rolling Stone, et ta on biseksuaalne ja valmis suhteks ka meestega.

John kohtus oma pareguse abikaasa David Furnishiga 1993. aastal. Nad läksid tsiviilpartnerluse seaduse alusel ametlikult paari 2005 ning abiellusid 2014, kui Ühendkuningriigis legaliseeriti samasooliste abielu. 

Elton John
Elton John Foto: PA/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles