Shakiral on kümnete miljonite eurode suurune maksuvõlg

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shakiral on jama majas.
Shakiral on jama majas. Foto: RUBEN SPRICH/REUTERS

Hispaania maksuamet väidab, et Columbia laulja võlgneb riigile makse 2011-2014 aasta eest, kuna ta elas neil aastatel Hispaanias.

Maksuamet on palunud kohtul avada uurimine poplaulja sissetulekute kohta, kelle väärtuseks loetakse enam kui 200 miljonit dollarit.

Kuigi praegu pole hetkel teada, kui palju naine riigile raha võlgu on, siis usub Hispaania meedia, et summa võib olla kümnete miljonite eurode suurune.

Shakira esindajad eitavad igasugust maksudest kõrvale hiilimist ning lisavad, et laulja oli neil aastatel enamasti Hispaaniast eemal.

Shakira partner on FC Barcelona jalgpallur Gerard Pique. 2015. aastal kirjutas naine end ametlikult Hispaania elanikuks.

Gerard Pique ja Shakira.
Gerard Pique ja Shakira. Foto: Scanpix

Maksuamet tahab Shakiralt saada maksuraha kõigilt neljalt eelpool mainitud aastalt, mida ta rahvusvaheliselt teenis, mitte ainult selle sissetuleku pealt, mida ta teenis Hispaanias.

Hispaania seaduste kohaselt peavad kõik, kes veedavad vähemalt pool aastat Hispaanias, maksukohuslasteks. 

Viimaste aastate jooksul on kohtutesse jõudnud nii mitmedki kõrge profiiliga juhtumid, kus jalgpallistaarid maksudest kõrvale hiilivad.

Eelmise aasta mais määrati Barcelona ja Argentina ässale Lionel Messile 21 kuu pikkune vanglakaristus samasuguse rikkumise eest. Aga Hispaania seaduste kohaselt koheldakse kõiki alla kaheaastaseid karistusi kui tingimisi karistusi. Sellega pääses Messi reaalsest vanglakaristusest.

Lionel Messi (ees) koos isaga kohtumajja astumas.
Lionel Messi (ees) koos isaga kohtumajja astumas. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Sarnase süüdistuse sai ka Madridi Reali pallur Cristiano Ronaldo, kes võlgneb Hispaania riigile 14 miljonit eurot. Ronaldo keeldus raha tagasi maksmast ja käski klubil seda teha, kuna tema hinnangul olevat võlg nende süü.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles