Michael Schumacheri ema haud viidi kaevanduse teelt teise kohta ja kardirada lõhutakse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Endise vormel-1 piloodi, 2013. aastal mäesuusatamisel raske peavigastuse saanud Michael Schumacheri ja ta venna, samuti kunagise vormel-1 piloodi Ralf Schumacheri ema Elisabeth Schumacheri haud viidi rajatava kaevanduse teelt teise kohta.

Saksa meedia teatel lõhutakse kaevanduse tõttu 2020. aastaks ka Schumacheritele kuuluv kardirada.

Saksamaal Kerpenis asuv kardirada
Saksamaal Kerpenis asuv kardirada Foto: ROLF VENNENBERND/AFP/Scanpix
Saksamaa Kerpeni kardirada, mis asub Kölnist 30 kilomeetri kaugusel
Saksamaa Kerpeni kardirada, mis asub Kölnist 30 kilomeetri kaugusel Foto: ROLF VENNENBERND/AFP/Scanpix

Kavendusala kerkib Kölni lähedale Kerpenisse ja selle eeslinna Manheimi, mille 2000 elanikku on teistesse paikadesse elama viidud.

Nordrhein-Westfalenis asuvat Kerpenit tuntakse eelkõige endise vormel-1 staari Michael Schumacheri lapsepõlvekohana. Autosportlase ema suri 2003. aastal 55-aastasena vähihaiguse tagajärjel ja ta maeti Kerpenist lõunasse jäävasse surnuaeda, mis nüüd pruunsöekaevanduse tõttu kaugemale viidi.

Vasakult: Ralf, Elisabeth ja Michael Schumacher
Vasakult: Ralf, Elisabeth ja Michael Schumacher Foto: /imago/Kr/Scanpix

Ema matmispaik asus kodumajale ja kardirajale, kus nii Michael kui Ralf oma sõidukarjääri alustasid, üsna lähedal. Sellel kardirajal sõitis oma karjääri algusajal ka Sebastian Vettel.

Saksamaa Kerpeni kardirada
Saksamaa Kerpeni kardirada Foto: ROLF VENNENBERND/AFP/Scanpix

Seitse maailmameistritiitlit saanud 49-aastasele Michael Schumacherile kuulub osa nimetatud kardirajast, teine osa kuulub ta vennale Ralfile ja teistele pereliikmetele.

Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: Scanpix

42-aastase Ralf Schumacheri teatel saavad nad kardiraja hävitamise eest rahalist kompensatsiooni, kuid veel ei ole leitud kohta, kuhu see üle viia.

«Tuntud kardiraja häving on tagasilöök nii meile kui noortele sõitjatele, kes on sellega harjunud,» lausus Ralf Schumacher.

Endine vormel-1 piloot Ralf Schumacher
Endine vormel-1 piloot Ralf Schumacher Foto: ROLF VENNENBERND/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles