Viljandi tänavad saavad teatrit täis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti teatristuudiote seas esineb Viljandi Treffil ka Ugala noortestuudio. Etendust “Kuugelmuugel” näeb 25. mail kell 17 Ugala väikeses saalis, samal õhtul kell 20.30 Ugala keldrisaalis aga noorte uut lavastust “Ood rõõmule”. Siseetendustele pääseb annetusega. Välietendusega “Sport” astutakse üles ka 27. mail toimuval tänavaprogrammis, mis etendub vanalinna Köleri pargis kell 12.
Eesti teatristuudiote seas esineb Viljandi Treffil ka Ugala noortestuudio. Etendust “Kuugelmuugel” näeb 25. mail kell 17 Ugala väikeses saalis, samal õhtul kell 20.30 Ugala keldrisaalis aga noorte uut lavastust “Ood rõõmule”. Siseetendustele pääseb annetusega. Välietendusega “Sport” astutakse üles ka 27. mail toimuval tänavaprogrammis, mis etendub vanalinna Köleri pargis kell 12. Foto: Ugala arhiiv

Eesti nuku- ja noorsooteater korraldab sel aastal juba viiendat korda festivali «Tallinn treff», mis koondab Tallinna teatritruppe nii Eestist kui välismaalt. Vanalinna tänavatel ja teatrisaalides saab taas näha maailma visuaal- ja nukuteatrite tipplavastusi.


Sel aastal korraldatakse esimest korda ka «Treffi» festivali eelsoojendus. Lisaprogramm «Viljandi treff» vallutab 25―27. maini Viljandi linna mängupaigad ja tänavad.

Festivalil astuvad üles Viljandi kultuuriakadeemia teatri- ja tantsukunsti tudengid, Ugala noortestuudio, Vene teatrikool, teatrikooli Polygon Tartu stuudio, Tartu üliõpilasteater ja Karksi-Nuia noorteteater O.

Kohal on ka Iisraeli, Saksamaa, Poola ja Ukraina teatrikõrgkoolid. Nende etendusi saab näha 25. ja 26. mail Viljandi kultuuriakadeemias, Ugalas, Viljandi linnaraamatukogus ja lennukitehases. Esitatakse nii sõna- kui tantsuteatri ning nuku- ja visuaalkunsti lavastusi.

Samuti esinevad nimetatud teatritrupid 27. mail Viljandi vanalinna uulitsatel ja parkides kirevas tänavaprogrammis. Antakse lühietendusi ja improviseeritakse, näha saab ka professionaalseid nukuteatreid, kes saabuvad Viljandisse rahvusvahelise festivali «Teater kohvris» ajal.

26. mail kell 20 etendub ainukest korda Eestis Taani Odini teatri lavastus «Juudit». Rahvusvaheliselt tuntud Odin praktiseerib tänapäevast teatrikunsti. Selle lõi aastal 1964 teatriteoreetik ja -uuendaja Eugenio Barba, kes on toonud teatri praktiseerimisse ja õpetamismeetoditesse palju uusi lahendusi.

«Juuditi» on lavastanud Eugenio Barba ja laval on Odini teatri tuntud näitlejanna Roberta Carreri. Lavale toodud piibliloos uuritakse vägivalla ja haavatavuse teemat ning sukeldutakse mõrvarlikku erootikaookeani.

Roberta Carreri korraldab Viljandis festivalil osalejatele meistriklassi, mida on võimalik jälgida Ugala saalis 25. mail kell 10. Loengu peab USA teatriteoreetik Steve Tillis.

Festival sünnib Eesti nuku- ja noorsooteatri, Viljandi kultuuriakadeemia, Ugala ja Viljandi nukuteatri koostöös. Tänavaprogramm on huvilistele tasuta ja sobib ka kõige pisematele teatrihuvilistele. Teatritudengite ja teatrikoolide siseetendusi pääseb vaatama annetusega. «Juuditi» pileteid saab hankida Piletilevi müügipunktides, internetis, kultuuriakadeemia raamatukogus ja Ugala kassas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles