Ränga õnnetuse üle elanud Lauri Pedajat aitas kanep: ma ei kujuta ette, kuidas inimesed krooniliste valudega aastaid valuvaigisteid võtavad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Pedaja taastumas
Lauri Pedaja taastumas Foto: Instagram

Möödunud aasta kevadel ahelavariisse sattunud ja operatsiooni üle elanud juuksur ja näitleja Lauri Pedaja räägib veebruarikuu ajakirjas Tervis Pluss, kuidas taastumine on olnud talle üks suurimaid väljakutseid ning kuidas valuvaigistite tarvitamine viis mehe keeruliste tervisehädadeni. 

«Ma ei kujuta ette, kuidas inimesed krooniliste valudega aastaid valuvaigisteid võtavad,» tunnistab Pedaja, kellel tekkisid rohtude tarbimisest minestushood ja krambid ning kes lõpuks oli valiku ees, kas kannatada valu või ravimite kõrvalmõjusid. 

Laurit aitas taastumisel kanep, mis leevendas lihaspingeid, valu ja stressi. 
 

Politsei teatel juhtus möödunud aasta 13. mail kell 15 õnnetus Harjumaal Kose vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 49. kilomeetril. Subarut juhtinud 31-aastane naine  sõitis tagant otsa ees paremale poole tee äärde liikunud sõiduautole Volkswagen Passat, mida juhtis 52-aastane mees. Volkswagen paiskus saadud löögist paremale teelt välja.

Seejärel sõitis Subaru otsa ees peatunud 62-aastase mehe juhitud sõiduautole Jeep Commander. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Jeep otsa tema ees peatunud 65-aastase naise juhitud sõiduautole Volkswagen Golf, mis omakorda paiskus otsa ees peatunud sõiduautole Audi Q5, mida juhtis 47-aastane naine.

Subarus kaasreisijana viibinud 30-aastane mees toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Tegemist oli Lauri Pedajaga. 

Lauri ise jagas vahetult pärast haiglasse sattumist Instagrami vahendusel infot: «Toimus ahelkokkupõrge, kus osales viis autot. Keegi raskemaid vigastusi ei saanud. Või noh, peale minu, kuna mul on selgroos mitu murdu ja ilmselt tuleb lõigata mind lahti ja uuesti kokku panna. Liigun, loon ja lehvitan. Valuvaigistitest mõnusalt pilves ja värki,» selgitas näitleja, kes viidi täna Põhja-Eesti Regionaalhaiglas operatsioonilauale.

Refereeritud teksti täispikka artiklit loe ajakirjast Tervis Pluss. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles