Prantsuse eelarveministrit kahtlustatakse vägistamises (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerald Darmanin
Gerald Darmanin Foto: ERIC DESSONS / JDD/SIPA/ERIC DESSONS / JDD/SIPA/Scanpix

Prantsuse valitsuse üheks staariks peetavat riiklike meetmete ja eelarveministrit Gerald Darmaninit kahtlustatakse vägistamises.

AFP teatel käivitas Prantsuse prokuratuur uue uurimise, kas Darmanin sundis ligi kümme aastat tagasi Sophie Spatzi endaga seksima.

Gerald Darmanin
Gerald Darmanin Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Praegu 35-aastane Darmanin töötas siis advokaadina, aidates endist kõrgklassi prostituuti Spatzi ühes kohtujuhtumis ja väidetavalt tahtis ta naiselt tasu seksina.

46-aastane Spatz esitas Darmanini vastu süüdistuse möödunud aasta suvel, kuid juhtumit ei arutatud edasi, kuna naine ei ilmunud kohtuistungitele.

Spatz esitas selle aasta jaanuaris Darmanini vastu uue süüdistuse ja politsei langetas otsuse asja uurida.

Darmanini advokaatide sõnul üritab Spatz ministri mainet kahjustada ning minister kavatseb anda naise tema maine rikkumise eest kohtusse.

Prantsuse justiitsministri Nicole Belloubet sõnul ei ole Darmanini süüd kinnitatud ja teda ei ole süüdi mõistetud ning selle tõttu ei pea ta tagasi astuma.

Lisaks justiitsministrile asus Darmaninit kaitsma ka põllumajandusminister Stephane Travert. Peaministri Edouard Philippe’i teatel toetab ta Darmaninit ja usub teda.

Spatz palus advokaat Darmaninilt abi 2009. aastal kui teda süüdistati endiselt kallimalt raha väljapetmises. Naine lootis, et Darmanini abiga pääseb ta karistusest.

Spatzi sõnul soovis Darmanin temalt seksina vastuteenet, andes sellest verbaalselt ja käeliigutusega märku.

«Tundsin survet, et pean mulle osutatud teene eest tasuma seksiga,» lausus naine väljaandele Le Mond.

Darmanin sõnas 15. jaanuaril raadiojaamale France Info, et väidetava vägistamise ajal ei olnud ta koos Spatziga ning kogu lugu on väljamõeldis.

Samas ta ei eitanud Spatziga flirtimist ja mõne seksisisulise sõnumi saatmist.

Gerald Darmanin
Gerald Darmanin Foto: ERIC DESSONS / JDD/SIPA/ERIC DESSONS / JDD/SIPA/Scanpix
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles