F1 numbritüdrukud: kuradi feministid maksid meile meie töö

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauren-Jade Pope
Lauren-Jade Pope Foto: Instagram

Pärast seda kui maailma populaarseim motosport Vormel 1 otsustas numbritüdrukute kasutamise, on nii mitmedki selle ameti pidajad vihased õrnahingeliste feministide peale, kelle pidev kaebamine viimaks sellise otsuseni viis.

Lauren-Jade Pope kirjutas sotsiaalmeedias: «Need kuradi õrnahingelised feministid maksid meile meie töö. Ma olen seda tööd teinud peaaegu kaheksa aastat ja ma ei ole kordagi kurtnud. Ma armastan seda tööd. Rallisõitjad austavad meid väga ja meil oli nendega alati väga hea läbisaamine. Mitte keegi ei ole meid kunagi ahistanud ega ebasobivalt puudutanud. Kui seda oleks tehtud, siis me oleksime ammu lahkunud.»

F1 endine juht Bernie Eccletone sõnas, et tüdrukutel oli spordis väga tähtis roll. «Fännidele meeldib glamuur. Meie riik on hetkel liialt pirtsakas. Selles spordis peaks olema numbritüdrukud lubatud, kuna sõitjatele nad meeldivad, publikule nad meeldivad ja mitte kedagi ei huvita. Need tüdrukud olid osa šõust, osa spektaaklist.»

Numbritüdrukute ülesanneteks oli stardijoonestikul sõitjate nimede üleval hoidmine ning poodiumile viiva koridori moodustamine. 

Isegi glamuurimodell Kelly Brook on tüdrukute keelamise vastu: «Ma usun, et nendele poliitilise korrektsuse nõudlejatele ei ole isegi pähe tulnud, et nendele tüdrukutele meeldib nende töö.»

Kelly Brook.
Kelly Brook. Foto: facebook

Numbritüdruk ja ärinaine, 23-aastane Natalie O'Brien nimetas otsust hullumeelseks. Briti modell sõnas: «See oli suurepärane töö ja meil oli väga lõbus. Ja me teenisime väga head raha. Sõitjad ning ralliga seotud inimestel oli alati meie osas väga suur austus, ning meie managerid hoolitsesid alati meie heaolu eest. Me ju ei käinud seal ringi aluspükste ja rinnahoidjate väel. Meil olid seljas kenad kleidid. Umbes samasugused, millega enamus tüdrukud õhtul klubisse lähevad.»

Numbritüdrukud keelati F1-st, kuna arvati, et see amet on naisi alavääristav, muudab nad seksobjektideks ning käib soovõrdõiguslikkuse liikumise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles