Mees teeskles 15 aastat halvatut ja sai pool miljonit naela pensionit

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brian Matthews teeskles 15 aastat, et ta on halvatud.
Brian Matthews teeskles 15 aastat, et ta on halvatud. Foto: SWNS.com/Scanpix

Suurbritannia kodanik Brian Matthews teeskles 15 aastat, et ta ei saa ilma abita enda käsi ja jalgu kasutada, mille puhul määrati talle võimetuspension, mida lõpuks kogunes 509 000 naela.

Aastate jooksul silmati meest mitu korda linnas ringi liikumas ja ühel korral isegi seda, et tema naine lükkas ratastooli, aga kuna asi ametlikku käiku ei võtnud, sai mees raha edasi.

Kohtus tunnistas aga mees oma süüd ning arvestades, kui palju ta raha pensioniametilt välja pettis, siis andis kohtunik mõista, et teda võib rikkumise eest ees oodata väga pikk vanglakaristus.

Süüdistaja Jo Martin nimetas 51-aastast Brian Matthewsi ülimalt manipuleerivaks inimeseks. «Ta suutis kõik need aastad veenda arste, et ta on halvatud, ning kuna nad uskusid oma patsienti, siis nad ei kontrollinud teda korralikult.»

Pensioniameti esindaja sõnas, et mehe kinnipidamine ja talle maksete lõpetamine oli hea tulemus, kuna võimetuspensioni peaksid saama ainult need inimesed, kes seda tõeliselt vajavad.

Karistus määratakse 13. aprillil ja Matthews on praegu kautsjoni eest vabaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles