Pildid ja video: Saksamaa «Hannibal Lecter» saadeti eluks ajaks trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Hesse
Marcel Hesse Foto: BERND THISSEN/AFP/Scanpix

Saksamaa lääneosa Bochumi kohus saatis eluks ajaks trellide taha noore mõrvari, keda meedia võrdles kannibalist filmitegelase Hannibal Lecteriga.

Marcel Hesse oli 19-aastane, kui ta mõrvas 2017. aasta märtsis Nordrhein-Westfalenis üheksa-aastase Jadeni  ning 14 tundi hiljem 22-aastase Christopheri, kes oli ta endine koolikaaslane, teatab AFP.

Marcel Hesse
Marcel Hesse Foto: BERND THISSEN/AFP/Scanpix

Kohtus ilmnes, et Hesse pussitas  ta naabruses elanud poissi 52 korda ja noormeest 68 korda. Ta ohvriks langes veel üks eakam mees, kellel oli vähem pussitamishaavu.

Marcel Hesse
Marcel Hesse Foto: BERND THISSEN/AFP/Scanpix

Advokaat Michael Emde teatel võttis Hesse kaks esimest mõrva omaks. Eilsel kohtuistungil istus noor mõrvar silmad põrandale suunatud ega rääkinud mitte sõnagi.

Marcel Hesse
Marcel Hesse Foto: BERND THISSEN/AFP/Scanpix

Kohus määrast, et Hesse peab ohvrite peredele maksma 90 000 eurot kahjutasu.

Kohus leidis, et Hesse tappis ilma igasuguste südametunnistusepiinadeta ja külmavereliselt, seega on ta kaaskodanikele ja ühiskonnale ohtlik.

Marcel Hesse
Marcel Hesse Foto: BERND THISSEN/AFP/Scanpix

Kuigi Saksamaal saab määrata eluaegset vangistust, istuvad kurjategijad tavaliselt kuni 15 aastat ja siis saavad kohtult paluda tingimisi karistust.

Prokuröri sõnul pani oma eluga pahuksis olnud Hesse mõrvad toime verehimust ja sadisminaudingust.

Marcel Hesse
Marcel Hesse Foto: BERND THISSEN/AFP/Scanpix

Hesse oli ta ohvriks langenud poisi meelitanud oma majja, paludes tema abi. Kui laps kella 20.00 koju ei tulnud, hakkasid vanemad teda otsima ja naabritelt küsima, et kas nad on poissi näinud. Ema läks ka Hesse ukse taha, kuid keegi ei tulnud ust avama.

Poisi kasuisa ja poolvend pääsesid naabermajja rõdu kaudu ja leidsid maja läbi otsides keldrist lapse laiba.

Politsei sõnul hakkas Hesse tumeveebis oma mõrvarivõimetega kelkima, postitades sinna kummalisi fotosid ning see aitas krimiuurijatel ta jälile jõuda.

Marcel Hesse
Marcel Hesse Foto: BERND THISSEN/AFP/Scanpix

Hesse elas pärast noore mehe tapmist kaks päeva tema korteris, kuid siis otsustas end politseile üles anda.

Hesse süütas 22-aastase noormehe korteri ja siis läks lähedal asuvasse restorani, kus ta palus omanikul politseisse helistada.

Töötu Hesse elas oma vanemate juures, mängis päevad läbi videomänge ja kurtis, et elul ei ole talle midagi pakkuda.

Hesse ema teatel viis ta kaks aastat tagasi poja psühholoogi juurde, kuna ta poeg ei soovinud õppida, töötada ega suhelda.

Psühholoogi arvates oli Hessel depressioon ja ta kirjutas talle depressiooniravimeid, kuid mõrvalikke kalduvusi tal ei märganud.

Politsei teatel oli Hesse ülekuulamistel jäiselt külm ja tundetu, teatades uurijatele, et ta oli elust tüdinenud. Ta netiühendus ähvardati maksmata arvete tõttu katkestada ning Saksa sõjavägi ei tahtnud teda, kuna teda peeti liiga agressiivseks.

Hesse juhtumiga tutvunud Kölni psühholoogi Christian Lüdke arvates on Hesse antisotsiaalne ja selle tõttu tundis ta end ülejäänud maailmast eraldatuna.

Marcel Hesse
Marcel Hesse Foto: Bernd Thissen/AP/Scanpix

«Tegemist on väga ohtliku inimesega. Ta on oma olemuselt umbes selline nagu kannibal Hannibal Lecter filmis «Voonakeste vaikimine», » sõnas psühholoog.

Anthony Hopkins Hannibal Lecterina
Anthony Hopkins Hannibal Lecterina Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Selles filmis kehastas Hannibal Lecterit Anthony Hopkins.

Anthony Hopkins Hannibal Lecterina
Anthony Hopkins Hannibal Lecterina Foto: imago stock&people/imago/United Archives/Scanpix

Lüdke sõnul on sellised inimesed täiesti emotsioonitud, nad on kaalutlevad, loogilised, külmaverelised ja viivad oma verised plaanid ellu detailse täpsusega.

«Nad oskavad tegutseda varjatult, jättes samas täiesti normaalse inimese mulje. Tegelikult on nad seesmiselt väga segamini ja katki, see teeb nad äärmuslikult agressiivseks ja ohtlikuks,» jätkas psühholoog.

Hesse on eeluurimise ajal olnud Wuppertali vangla psühhiaatriaosakonna eriosas, kus hoitakse kõige ohtlikemaid kinnipeetavaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles