Marko Matvere sai presidendi teenetemärgist teada otse-eetris: sa teed nalja?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Matvere
Marko Matvere Foto: Viktor Burkivski

Eile tähistas oma 50. sünnipäeva näitleja, lavastaja ja muusik Marko Matvere, kes käis külas täna hommikul Vikerraadio saates «Vikerhommik», kus sai otse-eetris teada, et pälvis presidendilt Valgetähe V klass teenetemärgi.

«Ei ole kuulnud sellisest asjast. Sa nalja teed?» naeris Matvere saatejuht Taavi Libe uudise peale «Vikerhommikus».
50 aastale tagasi vaadates tõdes Matvere, et tema elus on olnud väha aegu, kus oleks olnud vastutuult. «On lühikesi tagasilööke olnud. Esimene suurem tagasilöök või vastutuul oli teatrikooli astudes, kui ma sisse ei saanud ja olin sunnitud joonistamist, joonestamist ja tööõpetust Tallinna pedagoogikaülikoolis õppima ühe semestri,» rääkis Matvere.

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 166 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti elu paremaks. Möödunud aastal sai teenetemärgi 113 inimest.

Refereeritud teksti täispikka artiklit loe Menust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles