5 veidrat fakti 2018 taliolümpiamängude kohta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(AP Photo/Lee Jin-man)
(AP Photo/Lee Jin-man) Foto: LEE JIN-MAN/AP/SCANPIX

Lõuna-Koreas, Pyeongchangis toimuvad 2018. aasta taliolümpiamängud on peagi käes ja selle puhul oleme kokku pannud edetabeli kõige veidramatest faktidest olümpialinna kohta, mida vahendab Parade:

1. Olümpialinn, Pyeongchang, on vaid 60 miili kaugusel Põhja-Korea demilitariseeritud tsoonist!

 (AP Photo/Lee Jin-man) 
 (AP Photo/Lee Jin-man) Foto: LEE JIN-MAN/AP/SCANPIX

2. See on esimene kord, kui Lõuna-Korea korraldab talveolümpiat. Varasemalt on nad hakkama saanud suveolümpia korraldamisega Seoulis.

 AFP PHOTO / Ed Jones 
 AFP PHOTO / Ed Jones Foto: ED Jones/AFP

3. 2018. aastal sportlastele jagatavad medalid on ajaloo kõige raskemad! (Kuld; 1.29 naela; hõbe, 1.28 naela; pronks, 1.09 naela).

The PyeongChang 2018 Olympic medals are displayed by young South Korean athletes during their unveiling at a ceremony in Seoul on September 21, 2017.T/ AFP PHOTO / JUNG Yeon-Je
The PyeongChang 2018 Olympic medals are displayed by young South Korean athletes during their unveiling at a ceremony in Seoul on September 21, 2017.T/ AFP PHOTO / JUNG Yeon-Je Foto: JUNG YEON-JE/AFP

4. Peale 1994. aastat peetud taliolümpiat Lillenheimis on Pyeongchang üks kõige pisemaid linnasid, kus kohas olümpia toimub.

Selline nägi välja Pyeongchang 10. veebruaril 2017 ehk täpselt aasta enne taliolümpiat. 
Selline nägi välja Pyeongchang 10. veebruaril 2017 ehk täpselt aasta enne taliolümpiat. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

5. Taliolümpia läheb Lõuna-Koreale maksma umbes 10 miljardit dollarit!

International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach/ AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach/ AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Foto: FABRICE COFFRINI/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles