Tourestile tuleb maailma gastronoomia tipp Leonid Gelibterman

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonid Gelibterman
Leonid Gelibterman Foto: International Center of Wine and Gastronomy

Sel nädalavahetusel väisab Baltimaade suurimat ja vanimat reisimessi Tourest Rahvusvahelise Veini- ja Gastronoomiakeskuse president Leonid Gelibterman.

Leonid Gelitberman osaleb Tourestil Eesti Maaturismi ühingu kutsel, et tutvuda Eesti traditsioonilise ja eheda toiduvalikuga.

ETFL koostöös Eesti Toiduteega, püstitab Tourestil kolmeks päevaks Eesti suurima pop-up resto, kus pakuvad oma kodukohale iseloomulikke maitseid Eesti Toidutee 12 erinevat piirkonda ja mitmed väiketootjad üle Eesti.

Rahvusvaheliselt mitmete tunnustuste ja autasudega pärjatud veini- ja toiduekspert Leonid Gelibtermani visiidi eesmärk on tutvuda Eesti eheda toiduga juurtega, et leida uusi maitseelamusi ja ideid maailma viimiseks.

«Kui selline kõrgetasemeline rahvusvaheline hea toidu saadik otsustab küllakutse vastu võtta ning ennast pühendada Eesti toidu saladustesse, siis on see meie kohalikule köögile ja väiketootjatele väga suur tunnustus,» ütles Eesti Maaturismi ühingu tegevjuht Raili Mengel.

«Eesti Maaturismi ühing on Leonid Gelibtermaniga teinud varem koostööd Läänemere Toidutee teemal ja Eesti köögi vastu on tal alati väga suur huvi olnud,» lisas Mengel.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul on Eestimaa erinevad toidupiirkonnad ja traditsioonid Tourestil esindatud, seega saab Gelibterman ühest kohast hea ülevaate sellest, millist ehedat toitu on eestimaalased alati söönud ning millised on kombed ja levinud maitsed täna.

«Kui Eesti turismiettevõtete jaoks on igipõline küsimus, kuidas välisturiste Eestisse meelitada, siis toit ning kulinaarsed maitserännakud on kahtlemata üks viise uusi sihtgruppe köita, kuna toiduturism on maailmas aina enam levimas,» sõnas Lugus.

Reedest pühapäevani kestev traditsiooniline reisimess Tourest on viimase kümne aasta suurim ja esinduslikuim. EV100 sünnipäevaürituste programmi kuuluvast Tourestist võtab tänavu osa 560 eksponenti 30 riigist.

Eesti Toidutee pakutavatest roogadest saavad kõik külastajad osa «Elamused ja maitsed» hallis, kus on kohal üle 50 väiketootja ja toidupakkuja Eestimaa eri paigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles