Rootsi kuningas tähistas seksivõite peenisepiltidega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuningas Karl XIII
Rootsi kuningas Karl XIII Foto: Wikipedia.org

Aastatel 1809 – 1818 Rootsit valitsenud kuningal Karl XIII tähistas seksuaalvallutusi peeniste joonistustega. 

Kollektsionäär Anders Nyströmi valduses on kuninga päevikud, milles on üsna palju meeste suguorganite joonistusi, kirjutab The Local.

Päevikud pärinevad 1785. aastast, mil Karl oli 37-aastane ega olnud veel kuningaks saanud.

«Meeste reproduktiivorganite joonistused on kõikide nende lehekülgede juures, kuhu ta on teinud sissekande oma seksuaalvallutuste kohta,» sõnas Nyström.

Ajaloolane Ingemar Carlssoni sõnul on erakollektsionääri valduses olevad päevikud tähtsad ajaloolised allikad.

«Minu kätte ei ole varem sattunud Karl XIII varasema eluperioodi päevikuid,» lausus Carlsson.

Nyströmi sõnul sai ta kuulsa mehe päevikud oma emalt, kes omakorda sai need 1950. aastatel kingitusena.

Lisaks peenisejoonistustele on tulevane kuningas Karl XIII päevikutes kirjeldanud ka oma reise, sõjaväekohustusi ja alkeemiakatseid.

Karl XIII (7. oktoober 1748 – 5. veebruar 1818) oli Rootsi kuningas 1809–1818 ja Norra kuningas Karl II nime all 1814–1818. Ta oli Gustav IV Adolfi onu.

Karl sai kuningaks pärast seda, kui Rootsi oli sõjas Venemaaga kaotanud Soome ning Gustav kukutati. Senine Prantsusmaa-vaenulik poliitika asendus ettevaatlikult Prantsuse-sõbralikuga.

Kuna Karli kaks seaduslikku last surid lapsepõlves, siis kutsuti troonipärijaks Prantsusmaa kindral Bernadotte. Karl lapsendas tolle ning pärandas talle trooni. Temast sai Rootsi kuningas Karl XIV Johan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles