Inglise laulja teenis ühe maailmatuuriga üüratu summa

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adele.
Adele. Foto: /AP

Inglise laulja Adele, kelle viimane superhitt «Hello» võitis miljonite fännide südame, teenis enda viimast albumit reklaamides kokku 142 miljonit naela.

Selle summaga on Adele kõige rikkam alla-30 aastane muusik.

Adele teenis enam kui miljon dollarit iga kontserti pealt, mida ta aastatel 2016-2017 enda uut albumit «25» reklaamides pidas.

Laulja kasumid avaldas tema firma Remedy Touring, mis sõnas, et sellest summast sai Adele endale 42 miljonit ning ülejäänud läks firmasse.

Firma teenis kasumit natuke alla 70 miljoni, sest ülejäänud raha läks tuurile kulunud kulutuste katteks.

Kogusummast 136 miljonit moodustas piletid ja 6,6 miljonit kontserdi ajal müüdud nänn.

Uskumatuks teeb selle asjaolu, et Adele album «25» tuli välja aastal 2015, kuid oli fännide seas tohutult populaarne ka kaks aastat hiljem.

Aga kontserttuuri ajal ei läinud kõik valatult, sest Adele pidi suvel ära jätma kaks väljamüüdud Wembley kontserdit, kuna tema tervis ei pidanud vastu.

Paljud fännid oli selles pettunud, eriti üks superfänn Kanadast, kes oli kulutanud 6000 naela, et enda iidolit oma silmaga laulmas näha.

Adelel ei olnud aga teha muud kui vabandada, sest ta ei soovinud korraldada kontserti, kuhu kõik kohale tulevad, ning lava pealt siis kohe minema kõndida, sest ta ei suutnud iseseisvalt püstigi seista.

«Ma olen juba niigi steroididest ja erinevatest hääleabidest pungil,» ütles laulja siis.

Ajakirja Times hinnangul on Adele Muusika Miljonäride edetabelis 19 kohal. Esikohal on Sir Paul McCartney ja tema naine Nancy Shevell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles