Läti endine esileedi: ma teenin arstina vaid 240 eurot kuus (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dace Seisuma
Dace Seisuma Foto: Gints Ivu/Scanpix

Läti kunagise presidendi Andris Bērziņši endine naine Dace Seisuma teatas meediale, et ta elu on pärast lahutust kohutav, ta elab vaesuses, teenides arstina vaid 240 eurot kuus.

45-aastane Seisuma lisas, et kui esileedina sai ta endale lubada kalleid rõivaid, siis nüüd tuleb tal mitu kuud tööd teha ja alles siis saab endale mingi uue rõiva osta, teatab tautaruna.nra.lv.

Läti endine president Andris Bērziņš ja eksesileedi Dace Seisuma
Läti endine president Andris Bērziņš ja eksesileedi Dace Seisuma Foto: AFP PHOTO / ILMARS ZNOTINS/Scanpix

«Olen lahutatud ja ma pean elama oma endokrinoloogi palgast. Pean haiglas valves olema neli tundi, tegelikult saan nii olla vaid ühel päeval nädalas. Ülejäänud päevadel teen ületunde, mille eest mulle ei maksta. Mu palka on lihtne välja arvutada, sest tunnitasu on 4,36 eurot, pärast maksude mahaarvamist saan päevas natuke üle 12 euro, tööpäevi on umbes 20 ja kõik see kokku teeb üle 240 euro ühes kuus,» teatas eksesileedi.

Dace Seisuma
Dace Seisuma Foto: Gints Ivu/Scanpix

Ta lisas, et pärast tööpäeva on ta nii vaimselt kui füüsiliselt kurnatud, kuid ta ei ole vaesusringist veel väljapääsu leidnud.

Miljonär Andris Bērziņš oli Läti president 8. juuli 2011  - 8. juuli 2015. Bērziņš ja Seisuma elasid pikka aega vabaabielu, kuid  abiellusid 2011. aastal pärast seda seda, kui Bērziņšist sai Läti president.  Nad lahutasid 2016. aasta jaanuaris.

Läti endine president Andris Bērziņš
Läti endine president Andris Bērziņš Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Läti meedia teatel on 73-aastane Bērziņš Läti suurimat pensioni saav inimene. Läti Maksuameti avaliku andmebaasi kohaselt kuulub Bērziņšile 30 kinnistut mitmel pool Lätis. 2007. aastal müüs ta enam kui 4,5 miljoni lati eest maha oma aktsiapaki firmas Lode.

Bērziņšil on esimesest abielust täiskasvanud poeg ja tütar. Dace Seisumaga on tal poeg.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles