7 riiki, kus võid reisil olles kummaliste seadustega pahuksisse sattuda

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buddha tatoveering
Buddha tatoveering Foto: Boris Roessler/AP/Scanpix

Reisile minnes ei olegi võimalik kõigi kohalike seadustega kursis olla, kuid on seadusi mille vastu võivad ka turistid kogemata eksida. Vaata, milliseid kummalisi seadusi leidub, millega peaks end enne reisimist kurssi viima.

The Sun on kokku kogunud mõned kummalised seadused, mis võivad sulle reisides tüli tekitada.

Tai: raha peale astumine keelatud

20 bahti rahatähe peale astumist tuleks igal juhul vältida. Nimelt kuulub see laiema seaduse alla Tais, kus igasugune austuse puudus Tai kuningliku perekonna vastu lõpeb halvasti. 20 bahti rahatähe peal on aga valitseva monarhi pilt, mistõttu võib selle rahatähe peale astumine kaasa tuua kriminaalkaristuse.

Saksamaa: kütus ei tohi autos otsa saada

Saksamaal on maailma parimad kiirteed, kus paljudel pole mitte mingisugust kiirusepiirangut. Sellest hoolimata kehtivad saksa kiirteedel omaette reeglid. Kui sinul autol peaks kiirteel olles kütus otsa lõppema, oled sa juba niigi keset kiirteed hädas. Kõigele lisaks on politseil igasugune õigus sulle veel trahvi ka teha. Kui sa ei suutnud õigel ajal oma kütusepaaki täita, on sinu auto seisma jäämine sinu enda süü. Ilma mõjuva põhjuseta kiirteel peatumine on aga karistatav.

Poola: väljendi «poola surmalaager» kasutamine

Poola valitsus kavatseb seadusega keelata Poola süüdistamisest Holokausti jubedustes. Samuti plaanitakse seadusega keelata väljenda “poola surmalaager” kasutamine. Poola president Andrzej Duda lubas seadusele alla kirjutada juba sel nädalal, kuid otsus on tekitanud vastakaid arvamusi nii kohalike kui välismaalaste seas. Poola reisides on targem teemat vältida.

Poola: karupoeg Puhh

Poola küla Tuszyn keelustas karupoeg Puhhi. Kohalik omavalitsus keelas armastatud multikategelase tema «kahtleva iseloomu» ja «mittesobiliku» riietuse tõttu. Üks nõukogu liikmetest nimetas Poohi suisa hermafrodiidiks (mõlemasuguline olend). «Probleem selle karuga seisneb selles, et tal ei ole täielikke garderoobi,» sõnas Ryszard Cichy. «Ta on poolpaljas, mis on täielikult ebasobiv laste jaoks… tal on riided seljas vaid keskosast üles poole,» lisas ta.

Portugal: merre pissimine keelatud

Kui sa just ise merre pissimise fänn ei ole, on see ju tegelikult väga hea seadus, kuna tähendab seda, et rannavesi on (loodetavasti) puhtam.

Portugalis on nimelt merre pissimine seadusega keelatud, kuid kuidas seaduse täitmist täpselt kontrollitakse ei ole teada.

Sri Lanka: Buddha tatoveeringud

Sri Lanka võimud karistavad karmilt kõiki, kes kuidagi solvavad budismi, mis on saareriigi enamiku religiooniks. Näiteks on Buddha pildid seadusega kaitstud ning see laieneb ka tatoveeritud Buddha kujutistele. 2014. aastal peeti briti medõde Naomi Colemani kinni, kuna tema käe peal olev Buddha tatoveering olevat olnud «solvav.» Kõigepealt hoiti naist neli päeva jaoskonnas ning pärast seda saadeti ta veel ka riigist välja.

Singapur: tualetis vee peale tõmbamata jätmine

Kõik teavad, et Singapuris on üsna karmid puhtusega seotud reeglid, mistõttu on isegi näiteks närimiskumm keelatud. Mida paljud aga ei tea, on see, et avalikus käimlas vee peale tõmbamata jätmine päädib 408 eurose trahviga.

Firenze: kirikute lähedal logelemine

Ära üritagi Firenzes kirikutrepil oma lõunasööki süüa- sind võidakse sealt veesurvevoolikuga minema pritsida. Viimastel aastatel on paljud Itaalia linnad otsustanud turistide ebameeldivat käitumist piirama hakata. Näiteks ei tohi Rooma kuulsate purskkaevude äärtel istude või Firenzes kiriku treppidel niisama aega veeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles