Hispaania diktaatori Francisco Franco lapselaps sai politseiauto rammimise eest vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francisco Franco Martínez-Bordiú
Francisco Franco Martínez-Bordiú Foto: twitter.com

Hispaania kunagise diktaatori Francisco Franco lapselaps sai politseiauto rammimise eest 30 kuu pikkuse vanglakaristuse.

Ida-Hispaania Terueli kohus langetas otsuse määrata 63-aastasele Francisco Franco Martínez-Bordiúle 18 kuu pikkune vangistus autoga ründamise eest ja veel 12-kuune karistus ohtliku sõitmise eest, teatab The Guardian.

Lisaks peab kuulsa diktaatori järeltulija maksma 1500 eurot politseinikule, kes sai rammimise tõttu kehavigastuse ning politseiauto kahjustamise eest veel 720 eurot.

Hispaania politsei
Hispaania politsei Foto: OSCAR DEL POZO/AFP/Scanpix

Juhtum leidis aset 30. aprillil 2012, kui Martínez-Bordiú sõitis oma autoga õhtusel ajal Terueli provintsis Calamocha lähedal, kuid auto esituled ei põlenud. Politsei andis talle märku peatuda, kuid mees lisas kiirust, üritades politsei eest põgeneda. Järgnes tagaajamine nagu mõnes märulifilmis, mis lõppes sellega, et kindrali lapselaps rammis politseimasinat, mis selle tõttu teelt välja lendas.

Francisco Franco Martínez-Bordiú
Francisco Franco Martínez-Bordiú Foto: Twitter.com

Martínez-Bordiú on kindral Franco ainsa tütre María del Carmen Franco Polo kõige vanem laps. Franco tütar Maria suri möödunud aasta detsembris 91-aastasena.

María del Carmen Franco Polo
María del Carmen Franco Polo Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kindral Franco lapselaps ei võtnud kohtus politseiauto rammimist omaks öeldes, et tema ei olnud rammija.

Martínez-Bordiú advokaat teatas kohtus, et ta klient laenas 2014. aastal oma autot rumeenlasele, kes kunagi ta firmas töötas, kuid see rumeenlane ei ela enam Hispaanias.

Martínez-Bordiúl on ka varem probleeme olnud ja politseile on ta teada. 2009. aastal ründas ta Põhja-Hispaanias Zaragozas raudteeametnikku, kuna ta jäi rongist maha. Ametnik sai kehavigastusi, kuid kuna ta ei ilmunud kohtuistungile, siis langetas kohus otsuse, et Martínez-Bordiú vabastatakse süüdistusest.

Francisco Franco Martínez-Bordiú noorem vend Jaime Martínez-Bordiú sai 2009. aastal tingimisi karistada, kuna ta peksis Costa del Solis puhkusel olles hotellitoas oma tüdruksõpra.

Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco y Bahamonde Salgado Pardo (lühendatult Francisco Franco Bahamonde) (4. detsember 1892 Ferrol – 20. november 1975 Madrid) oli Hispaania riigipea 1936 kuni 1975, mil ta suri.

Francisco Franco
Francisco Franco Foto: Personalities/Scanpix

Tema esivanemate hulgas oli ka Portugali kuningaid.

1926.aastal sai Francost Hispaania ajaloo noorim kindral. Ta juhtis aastatel 1936–1939 Hispaania kodusõjas falangistide, katoliiklaste ja monarhistide koalitsiooni, mis võitles vabariiklaste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles