Lõuna-Korea meedia ristis Kim Jong-uni õe Põhja-Korea Ivankaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Yo-jong
Kim Yo-jong Foto: -/AFP/Scanpix

Täna algavad Lõuna-Koreas Pyeongchangis XXIII taliolümpiamängud, millel osalevad ka Põhja-Korea sportlased ja selle riigi ametlik delegatsioon, kuhu kuulub diktaator Kim Jong-uni õde Kim Yo-jong.

Lõuna-Korea meedia kasutab Kim Yo-jongi kohta, et ta on Põhja-Korea Ivanka, olles viide USA presidendi Donald Trumpi tütrele Ivanka Trumpile, teatab The Sun.

Kim Yo-jong
Kim Yo-jong Foto: KYODO/REUTERS/Scanpix
Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Kim Yo-jong lendas Lõuna-Koreasse Incheoni Pyongyangist, liikus sealt edasi olümpiamängude toimumispaika, kus osaleb tänasel avatseremoonial. Samuti kohtus ta Lõuna-Korea riigiesindajatega, kaasa arvatud Koreade ühendamise teemade ministri Cho Myoung-gyoniga.

30-aastane Kim on oma riigis tänu vennale Kim Jong-unile mõjuvõimsatel ametikohtadel, olles samas moeikoon nagu ka riigijuhi naine Ri Sol-ju.

Kim Yo-jong
Kim Yo-jong Foto: -/AFP/Scanpix

Lõuna-Korea meedia teatel elab Kim Jo-jong samasugust priviligeeritud elu nagu USA presidendi tütar Ivanka Trump ning neil kahel naisel on poliitilist võimu.

Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Lõunakorealaste arvates ei ole naaberriigi diktaatori õde siiski nii kena kui seda on USA presidendi tütar.

Kim Yo-jong
Kim Yo-jong Foto: AFP/Scanpix
Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: Manish Swarup/AP/Scanpix

«Kuigi Kim Jo-jong on totalitaarse riigi esindaja, ei erine ta elu kuigivõrd USA presidendi tütre Ivanka Trumpi elust. Nad mõlemad on tänu poliitiliselt võimsale sugulasele jõudnud oma riigi võimuladvikusse. Yo-jong ja Ivanka mängivad nii oma riigis kui rahvusvahelises poliitikas tähtsat rolli,» teatas Lõuna-Korea meedia.

USA ja teiste lääneriikide arvates annab Kim Yo-jong Pyeongchangi taliolümpial edasi oma venna poliitilise sõnumi, samas USA eesotsas asepresident Mike Pence’iga teatas, et nad ei lase Kimidel olümpiat oma propaganda edastamiseks kaaperdada.

Teada on, et Ivanka Trump on USA delegatsiooni koosesisus taliolümpial, kuid oletatavalt ei kohtu ta Kim Yo-jongiga. 

USA meedia teatel ei plaani USA ja Põhja-Korea esindajad taliolümpial poliitilisi kõnelusi pidada. 

Kim Yo-jong ja Kim Jong-un
Kim Yo-jong ja Kim Jong-un Foto: Minoru Iwasaki/AP/Scanpix
Mike Pence
Mike Pence Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Olümpia korraldajatel tekkis probleem, kuidas USA ja Põhja-Korea esindajad avatseremoonial istuma paigutada, sest kui nad panna liiga lähestikku, võib lahvatada rahvusvaheline skandaal. Korraldajate teatel said nad selle protokollidilemma lahendatud.

Põhja-Koreast osaleb Pyeongchangi taliolümpial 22 sportlast kolmel spordialal. Põhja-ja Lõuna-Koreal on sel olümpial ühine jäähokinaiskond. Lisaks saatis Põhja-Korea oma sportlasi ergutama ergutustüdrukud. 

Põhja-Korea ergutustüdrukud saabusid Lõuna-Koreasse
Põhja-Korea ergutustüdrukud saabusid Lõuna-Koreasse Foto: ED Jones/AFP

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles