Tänapäeva mehed ei tea, kuidas naised riiete all välja näevad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc & Andrè luksuslikk retro stiilis pesu
Marc & Andrè luksuslikk retro stiilis pesu Foto: Marc & Andrè

Eesti naised, kes koguvad vintage-pesu on veendunud, et vanasti oli meestel lihtsam aimata, millised naised alasti välja näevad.  

Elu24 kohtus telesarja «Litsid» esilinastusel stiilsete naistega, kellel on ebatavaline hobi. Malle Paljula ja Siiri Heinmaa koguvad vintage-rõivaid ja eelkõige ihupesu. Tõeline kurioosum, mida pidime kohe lähemalt uurima. 

Mis oli teie esimene ajalooline ihupesu leid: 

Mallel sai see alguse ühest Hiiumaa teise ringi poest leitud korsetist. Meid on läbi aegade huvitanud, mida on naised kandnud just kleitide all. Meil kogudes on originaal 1950ndate Diori-look koonusrinnahoidjaid, eestiaegsete daamide ihupesu ja muidugi erinevaid nõukogudeaegseid pärle. 

Kas kaasaegne naine võiks ka kanda vintage-pesu igapäevaselt tööriiete all?

Madonna näiteks kandis koonusrinnahoidjaid.

Madonna ei vaevunud sinna isegi teisi riideid peale panema tõesti, aga kas tänapäeval ei oleks see koonuse lõige pisut koomiline? 

Mitmed naised kannavad juba igapäevaselt retro-stiilis kõrge pihaosaga aluspükse. Vanasti pesu palju naise figuuri ei muutnud. Praeguse aja naine saab kõik üles tõmmata ja kokku pressida, aga kui ta lahti rõivastub, võib selguda, et on hoopis kümme kilo siia-sinna. Tänapäeva mehed ei teagi aimata, kuidas naised riiete all tegelikult välja näevad. 

Vaata videot, mis juhtus sarja «Litsid» võtetel vintage-pesuga, SIIT 

Vintage-fännid Siiri Heinmaa ja Malle Pajula sarja Litsid esilinastusel Vene Kultuurikeskuses
Vintage-fännid Siiri Heinmaa ja Malle Pajula sarja Litsid esilinastusel Vene Kultuurikeskuses Foto: Raul Mee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles