Meedia: naine jättis ajakirjaniku mõrvas kahtlustatava allveelaevniku Peter Madseni maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix

Taani ja Soome meedia teatel jättis naine rootslannast ajakirjaniku Kim Walli mõrvas kahtlustatava taanlasest leiutaja ja allveelaevniku Peter Madseni maha.

Väljaanded ei ole naise nime avalikustanud, kasutades ta kohta vaid tähte S.

Juba varem teatas mitu sponsorit, et nad ei toeta enam Madseni ideid ega projekte, kuna teda kahtlustatakse mõrvas.

Peter Madsen.
Peter Madsen. Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

46-aastase Madseni sõnul leidis ta allveelaevas aset õnnetus, teda intervjueerinud ajakirjanikule langes raske metallist luuk pähe, võttes 30-aastaselt naiselt elu. Ta tükeldas ajakirjaniku surnukeha ja heitis osad Kopenhaageni lähedal merre, kust politsei need kuid hiljem leidis. Allveelaevnik võttis seega tükeldamise omaks, kuid mõrva mitte.

Kim Wall.
Kim Wall. Foto: Twitter.com

Madsen sõnas pärast arreteerimist politseiuurijatele, et intervjuu lõppedes viis ta Kim Walli tagasi sadamasse, kuid hiljem muutis tunnistust mitmel korral, sõnades lõpuks, et ta tükeldas naise.

Kim Wall Peter Madseni allveelaeval.
Kim Wall Peter Madseni allveelaeval. Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix

Prokurör Jakob Buch-Jepsen nõuab Madsenile eluaegset vangistust, kuna tegemist oli kaalutletud ja julma mõrvaga, mis oli ettekavatsetud.

Uurijate sõnul leidis Kim Walli tapmine aset mullu, kas 10. augusti õhtul või 11. augusti varahommikul.

10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli.
10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Walli elukaaslane teatas naise kadumisest politseisse 10. augusti hilisõhtul, kuna naine ei jõudnud kokkulepitud ajaks koju. Politsei ja Taani merepääste hakkasid Walli otsima, leides Køge lahest merehädas Madseni, kelle teatel ta allveelaev UC3 Nautilus uppus.

Merepääste päästis Madseni, kelle Taani politsei arreteeris ja üle kuulas. Hiljem leiti lahest allveelaev, mis toodi pinnale ja viidi Kopenhaageni sadamasse uurmiseks. Alusest leiti viiteid mõrvale.

Peter Madseni allveelaev UC3 Nautilus.
Peter Madseni allveelaev UC3 Nautilus. Foto: Johan Nilsson/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Taani politsei sukeldujad leidsid ka Kim Walli kehaosad, mida uuriti krimilaboris, kus tehtud uuringud näitasid, et need kuuluvad rootslannast ajakirjanikule. 

Kim Wall ja ta elukaaslane pidasid 10. augustil 2017 lahkumispidu, sest pidid 16. augustil asuma elama Hiinasse Pekingisse. Selle päeva pärastlõunal sai Wall Madsenilt teate, et ta on valmis rootslannale intervjuud andma ja talle oma allveelaeva näitama. Wall läkski Madseniga kohtuma teadmata, et sealt ta eluga tagasi ei tule.

Kim Wall.
Kim Wall. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

Kohus Madseni üle algab 8. märtsil ja otsuse peaks selguma 25. aprilli paiku. 

Peter Madsen.
Peter Madsen. Foto: NIELS HOUGAARD/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles