Venemaa lennuõnnetuses hukkunud stjuardess kirjutas enne surma sotsiaalmeedias jumalast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saratov Airlinesi lennuk Antonov An-148
Saratov Airlinesi lennuk Antonov An-148 Foto: Marina Lystseva/Marina Lystseva/TASS/Scanpix

Eile pärastlõunal leidis Moskva lähedal Saratov Airlinesi lennufirma lennukiga Antonov An-148 aset õnnetus, milles hukkusid kõik pardal olnud 71 inimest, nende seas 65 reisijat ja kuus meeskonnaliiget.

Väljaande Moskovski Komsomolets teatel hukkus õnnetuses ka 29-aastane stjuardess Anastasija Slavinskaja, kes oli stjuardessina töötanud kuus aastat ja olnud pärast lapse sündi uuesti lühikest aega tööl.

Anastasija Slavinskaja
Anastasija Slavinskaja Foto: Twitter.com
Lilled hukkunute mälestuseks Moskva Domodedovo rahvusvahelises lennujaamas.
Lilled hukkunute mälestuseks Moskva Domodedovo rahvusvahelises lennujaamas. Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Hukkunud stjuardessi pere ja sõprades sõnul armastas Anastasija oma tööd ega kartnud lendamist.

«Kui ta stjuardessina töötamist alustas, küsisin temalt, et kas ta ei karda lennuõnnetust. Ta vastas alati, et lendamine on ta kirg ning ta ei ole inimene, kes teeks kella 9–17 kontoritööd ja nii viiel päeval nädalas,» sõnas üks Slavinskaja sõpradest.

Noore venelanna viimane sotsiaalmeediapostitus oli kummaline, kuna ta vestles selles jumalaga. Pere arvates on see lihtsalt Anastasija elufilosoofiline kirjutis, kuid õnnetuse valguses sai see teise tähenduse.

Sõbrad küsivad, kas ta tõesti tundis surma ette.

Saratov Airlinesi lennuk kukkus alla vaid kuus minutit pärast Moskva Domodedovo lennuväljalt õhku tõusmist Moskva oblastis Ramenski piirkonnas. Teada on, et lennuki, mis pidi lendama Orenburgi oblastisse Orskisse, piloot oli väga kogenud.

Saratov Airlinesi alla kukkunud lennuki Antonov An-148 osa.
Saratov Airlinesi alla kukkunud lennuki Antonov An-148 osa. Foto: Stanislav Krasilnikov/Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Vene meedia teatel tekkis lennukil pärast õhkutõusmist arvatavalt tehniline rike ja piloot teatas lennujuhtimiskeskusele, et teeb hädamaandumise. 

Saratov Airlinesi lennuk Antonov An-148.
Saratov Airlinesi lennuk Antonov An-148. Foto: Marina Lystseva/Marina Lystseva/TASS/Scanpix
Moskva Domodedovo rahvusvaheline lennujaam.
Moskva Domodedovo rahvusvaheline lennujaam. Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix
Päästetöötajad lennuki allakukkumispaigas.
Päästetöötajad lennuki allakukkumispaigas. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles