Endometrioosi all kannatanud 31-aastasel Ameerika näitlejal eemaldati emakas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 1/5/2017 of actress Lena Dunham who has revealed that she underwent a total hysterectomy after years of suffering pain caused by endometriosis.
File photo dated 1/5/2017 of actress Lena Dunham who has revealed that she underwent a total hysterectomy after years of suffering pain caused by endometriosis. Foto: Aurore Marechal/PA Wire/PA Images

Aastaid endometrioosi all kannatanud näitleja Lena Dunham teatas, et talle tehti hüsterektoomia, mille käigus eemaldati kogu emakas.

Näitleja, kirjanik ja režissöör Lena Dunham on kirjutanud uskumatult isikliku avalduse sellest, kuidas ta jäi viljatuks. Väljaanne Vogue.com avaldas Dunhami üksikasjaliku ülevaate oma otsusest teha läbi hüsterektoomia eelmise aasta lõpus, et leevendada endometrioosist tingitud valu.
Auhinnatud telesarja «Girls» looja avaldas, et on küll viljatu kuid emaks ta soovib ühel päeval siiski saada.

Ta ütles, et endometrioosiga tegelemine sai saatuslikuks ka suhtele. Dunham ja tema muusikust kallim Jack Antonoff teatasid jaanuaris, et lõpetavad enda 5 aastat kestnud suhte.

Näitlejanna ütles, et on kogu oma elu teadvustanud, et «emakaga on midagi valesti» Dunham kirjutas, et ta on füüsiliselt küll paranenud, kuid tema hing on katki. 
New Yorgis üles kasvanud näitlejanna tunnistas, et on aastaid põdenud endometrioosi ning tegemist oli juba tema üheksanda operatsiooniga.

Dunham lisas, et haiguse tõttu asetsesid tema munasarjad lihastes, mis ümbritsesid seljas asuvaid närve.

Dunham pidi haiguse tõttu ära jätma oma «Lenny: America IRL» tuuri möödunud suvel, teatades fännidele, et kannatab valu käes, millist ta pole oma elus varem kogenud.

Endometrioos on sagedasti esinev krooniline haigus, mille puhul emakaõõnt vooderdava limaskesta (endomeetriumi) taoline kude paikneb kolletena väljaspool emakat. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles