6 fotot: milliseid kujutisi on piloodid taevasse joonistanud?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis flightradar.24.com

Pilvitusse taevasse vaadates näeme seal tihti lennukite jäetud sirgeid või kaarjaid jooni. Aeg-ajalt joonistavad piloodid kujutisi taevasse meelega. Vaata, millist taevakunsti on piloodid loonud.

Meheau

Möödunud aasta novembris joonistasid Ameerika Ühendriikide õhuväe piloodid taevasse peenise, kuid õhuvägi nende nalja ei mõistnud. Kuna piloodid sooritasid vembu õhuväe lennukiga lennates, said nad mõlemad lennukeelu.

Foto: Kuvatõmmis Twitterist/ @anahi_torres

Naerunägu 

Naerunägu tundub olevat pilootide seas üks populaarsemaid taevajoonistusi. Instagrami kasutajad on jaganud pilootide joonistatud naerunägusid nii USAs Louisiana ja Oregoni osariigis kui ka Prantsusmaal ja Inglismaal. 

Süda

Süda on samuti pilootide seas populaarne. Enamasti tegelevad taevajoonistustega väikelennukite piloodid ning südame joonistamine on kujunemas suisa armastusavalduse viisiks.

Sellegipoolest tegi sel kolmapäeval valentinipäeva puhul taevasse südame ka Virgin Atlanticu reisilennuk ning südame joonistamist oli võimalik jälgida reaalajas Flightradari lehelt. 

Foto: Kuvatõmmis flightradar.24.com

Kuusepuu

Möödunud detsembris joonistasid maailma suurima reisilennuki Airbus A380 piloodid Saksamaa kohal taevasse hiiglasliku jõulukuuse, mille tegemiseks kulus viis tundi. Airbusi esindaja sõnul oli tegemist katselennuga, mis aitab pilootidel uue lennukiga harjuda.

Flightradar24 kaardil on näha õhku joonistatud kuuske
Flightradar24 kaardil on näha õhku joonistatud kuuske Foto: AFP / Scanpix

Boeingu lennuk

Möödunud aasta augustis joonistasid Boeing 787-800 Dreamlineri piloodid taevasse Boeingu lennuki. Tegemist oli kestvuse testlennuga, mis tehakse kõigi lennukitega, enne kui neid reisijaid sõidutama lubatakse. Testlend võttis aega 13 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles