Video: prantsuse ekssõdur tunnistas, et tappis kogemata pulmast kadunuks jäänud tüdruku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maëlys de Araujo
Maëlys de Araujo Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Prantsuse endine sõdur Nordahl Lelandais tunnistas, et tappis möödunud aasta augustis Alpide piirkonnas Chambérys  Pont-de-Beauvoisinis pulmast kadunud üheksa-aastase Maëlys de Araujo.

Politsei arreteeris 34-aastase kahtlusaluse Lelandais'e möödunud septembris, kuid mees tunnistas lapse tapmise üles alles nüüd, teatab The Guardian.

Nordahl Lelandais
Nordahl Lelandais Foto: Twitter.com

Tüdruk kadus 27. augustil 2017 kella 15.00 paiku kohaliku aja järgi. Tema tapja Lelandais oli peigmehe sõber, kes oli samuti selles pulmas.

Hoone Pont-de-Beauvoisinis, kust Maëlys de Araujo möödunud aastal pulmapeol kaduma läks
Hoone Pont-de-Beauvoisinis, kust Maëlys de Araujo möödunud aastal pulmapeol kaduma läks Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP/Scanpix
Teade Maëlys de Araujo kadumise kohta
Teade Maëlys de Araujo kadumise kohta Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP/Scanpix

Politsei teatel leidsid nad mehe autost verd, mille uurimine näitas, et see kuulus tüdrukule. Pärast tõendusmaterjali esitamist võttis mees tapmise omaks, kuid rõhutas, ta tappis kogemata.

Grenoble’i prokurör Jean-Yves Coquillat sõnas, et Maëlys de Araujo vanemad said nüüd teada, mis nende tütrega juhtus.

«Maëlyse vanemad ei ela enam teadmatuses, nad teavad, et nende tütar on surnud. Laps tapeti ja ta surnukeha on nüüdseks leitud,» lausus  prokurör.

Lelandais sõnas uurijatele, et ta tappis Maëlyse kogemata, kuid ta ei selgtanud, miks ta seda tegi. 

Uurimisel ilmnes, et mees peitis lapse surnukeha esmalt oma koduaeda ja läks pulma tagasi, nagu ei oleks midagi juhtunud. Hiljem pani ta surnukeha autosse ja transportis metsa, kus ta maha mattis.

Maja Pont de Beauvoisinis, kus Nordahl Lelandais koos vanematega elab
Maja Pont de Beauvoisinis, kus Nordahl Lelandais koos vanematega elab Foto: MOURAD ALLILI MOURAD/SIPA/MOURAD ALLILI MOURAD/SIPA/Scanpix

Lelandais ei ole abielus ja tal ei ole alalist töökohta, vaid teeb enda elatamiseks juhutöid. Ta elab koos vanematega ja tal on mitu koera.

Politseiuurijate teatel pesi mees pärast tüdruku tranpsortimist metsa auto puhtaks, kuid kriminalistidel ei jäänud vereplekid siiski märkamata.

Prantsuse kriminaalpolitsenikud paigas, kust leiti Maëlys de Araujo surnukeha
Prantsuse kriminaalpolitsenikud paigas, kust leiti Maëlys de Araujo surnukeha Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP/Scanpix

Lelandais’d süüdistatakse veel teise inimese tapmises. Tegemist on 24-aastase sõduri Arthur Noyeriga, kes kadus möödunud aasta aprillis ja kelle kolju leidis Alpides matkanu septembris.

Politsei kahtlustab, et Lelandais on sarimõrvar, kellele võib veel ohvreid olla. Seni on lahendamata 2012. aasta juhtum, kus Prantsuse Alpides Annecy lähedal asuva looduspargi juures leiti autost surnuna briti kodakondsusega Saad al-Hilli, tema naine Iqbal al-Hilli ja ämm Suhaila al-Allaf. Lelandais võis ka nemad tappa.

Veel kahtlustatakse, et Lelandais on seotud ka 24-aastase belglase Adrien Mouriali kadumisega möödunud aasta juulis Annecy järve lähedasel alal. 2011. aastal kadus Jean-Christophe Morin ja 2012. aastal  Ahmed Hamad, kes võivad samuti selle ekssõduri ohvrid olla.

Grenoble’i prokuröride sõnul keskendutakse praeguses uurimises vaid Maëlys de Araujo kadumisele ja surmale.

Politsei Pont de Beauvoisinis 
 
Politsei Pont de Beauvoisinis   Foto: MOURAD ALLILI MOURAD/SIPA/MOURAD ALLILI MOURAD/SIPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles