Vanemad jagavad enda surevast tütrest südantlõhestavat videot

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keira Esposito
Keira Esposito Foto: David Esposito / SWNS.com

Tüdruku vanemad jagasid südantlõhestavat videot, kuidas nende tütar, kellel diagnoositi haruldane haigus, mida kutsustakse ka lapseea-Alzheimeriks, ütleb neile ilmselt viimast korda, et ta armastab neid.

Praegu kaheksa-aastasel Keira Espositol diagnoositi surmav ajuhaigus Sanfilippo sündroom 2015. aasta septembris. Sündroomi põhjustab ensüümi puudulikkus, mis takistab Keira kehas ja ajus olevaid jääke, kirjutab Mirror.

Kahjuks sureb 70% sündroomi all kannatanuid enne enda 15. sünnipäeva. See on tõsiasi, millega Keira vanemad peavad igapäevaselt elama.

Kuigi Keira suutis kuidagi enda vanematega suhelda, siis pärast haiguse diagnoosi on tema kõne tasapisi halvenenud sellise tasemeni, mil ta ei suuda enam rääkida, ja tema kognitiivsed võimed on poole kuni 12 kuulise lapse omad.

Keira Esposito.
Keira Esposito. Foto: David Esposito / SWNS.com

Keira isa David filmis tüdruku viimase teadliku armastusavalduse 2016. aasta aprillis. 

«Keira on praegu kaheksa-aastane ja me oleme valusalt teadlikud, kui vähe aega meil koos on,» rääkis David. «Keira haigus algas kognitiivsete võimete halvenemisega, aga lõpuks kaotab ta võime kõndida, võime süüa. Lõpuks lakkavad tema organid töötamast.»

«Kui Keirale see kohutav diagnoos anti, siis oskas ta umbes nelja või voote sõnad, aga praeguseks on ka need unustatud. Ta ei oska enam üldse rääkida ja kuigi sa näed, kuidas ta pingutab, siis ei saa ta sõnu suust,» rääkis David.

Pere püüab koos luua võimalikult palju häid mälestusi
Pere püüab koos luua võimalikult palju häid mälestusi Foto: David Esposito / SWNS.com

«Me oleme väga õnnelikud, et me suutsime filmida viimase korra, mil ta ütles «ma armastan sind». Me oleme rõõmsad, et see on meil olemas, aga seda on väga raske vaadata. Me ei tee seda väga tihti,» sõnas pereisa.

Vaata videot siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles