Austraalias lahvatas skandaal asepeaministri ja ta raseda salaarmukese ümber

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia asepeaminister Barnaby Joyce
Austraalia asepeaminister Barnaby Joyce Foto: Stringer ./REUTERS/Scanpix

Austraalia peaminister Malcolm Turnbull keelas ministrite ja nende nõunike vahelised seksisuhted põhjusel, et asepeaministril Barnaby Joyce’il  tekkis salasuhe ja ta armuke rasestus.

50-aastane Joyce on seni abielus Natalie Abberfieldiga ja neil on neli last, kuid pärast salasuhte paljastumist langetasid nad otsuse lahku minna, teatab news.com.au. 

Joyce’i endine nõunik, 33-aastane Vikki Campion kinnitas sel kuul, et ootab asepeaministri last ja neil on suhe.

Vikki Campion
Vikki Campion Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Turnbulli sõnul tekitas tema asetäitja salasuhtega kannatusi oma naisele ja lastele, kuid kahjustas sellega ka oma mainet.

«Nüüdsest kehtestan uued reeglid, mille kohaselt ei tohi ministritel olla oma nõunikega seksi- ega salasuhteid. Barnaby tegi vea, astudes suhtesse noore naisega, kes töötas ta kantseleis,» sõnas Austraalia peaminister pressikonverentsil. 

Austraalia peaminister Malcolm Turnbull
Austraalia peaminister Malcolm Turnbull Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Austraalia meedia teatel rikkus asepeaminister eetikareegleid ja on austraallastele halvaks eeskujuks. Nii meedias kui sotsiaalmeedias nõutakse ta tagasiastumist.

Asepeaminister Barnaby Joyce’i juhtumit käsitleti ka Austraalia parlamendi infotunnis.

Meedia teatel läheb Joyce lühikesele puhkusele, oodates skandaali vaibumist. Teda asendab sel ajal senati juht Mathias Cormann, kuid Joyce’il on vajadusel õigus ikkagi otsuseid langetada.

Austraalia asepeaminister Barnaby Joyce
Austraalia asepeaminister Barnaby Joyce Foto: Stringer ./REUTERS/Scanpix

Austraalia politoloogide sõnul kahjustaks asepeaministri vallandamine praegust valitsuskoalitsiooni ja riigijuhtimist.

Joyce palus pärast skandaali lahvatamist andeks oma naiselt Natalielt, kellega ta on olnud 24 aastat abielus, ja neljalt  tütrelt.

Austraalia peaministri Turnbulli sõnul on ajad muutunud ja poliitikud peavad oma käitumisega olema rahvale eeskujuks.

«Ma ei taha moraali lugeda, kuid pean seda siiski tegema. See, mis oli varem ühiskonnas vaikival kokkuleppel aktsepteeritav, ei ole enam seda. On aasta 2018 ja kõik teavad, mida võib kontoriromantika kaasa tuua,» lausus Turnbull.

Joyce’i teatel ei ole ta rikkunud ühtegi seadust ega reeglit ning teda ei saa vallandada.

Austraalia kõmumeedia teatel on asepeaminster korruptant, kuna ta sai pärast skandaali lahvatamist ja naisest lahku kolimist miljonärist sõbralt korteri kasutada. Väidetavalt ei ole ta seal elamise eest sentigi maksnud.

Esimesena jõudis asepeaministri salasuhte jälile väljaanne Sydney Telegraph, mis avaldas oma esilehel foto rasedast Vikki Campionist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles