Kirjut kleiti kandnud Francis McDormand teatas BAFTA galal, et toetab ahistamisvastast liikumist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frances McDormand
Frances McDormand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Eile, 18. veebruaril jagati Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia auhindus ehk BAFTAsid, kus staarid kandsid musta värvi rõivaid, protestimaks sellega seksuaalse ahistamise vastu.

Menufilm «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» (Kolm reklaamtahvlit linna servas) sai viis BAFTA auhinda, sealhulgas ka selle filmi naispeaosatäitja Frances McDormand, teatab Daily Mail.

«Kolm reklaamtahvlit linna servas» räägib loo emast, kelle tütar mõrvati ja kelle arvates ei pinguta politsei piisavalt, et ta tütre mõrv lahendada.

Frances McDormand filmis «Kolm reklaamtahvlit linna servas»
Frances McDormand filmis «Kolm reklaamtahvlit linna servas» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost
Frances McDormand ja Sam Rockwell filmis «Kolm reklaamtahvlit linna servas»
Frances McDormand ja Sam Rockwell filmis «Kolm reklaamtahvlit linna servas» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

60-aastane McDormand kandis BAFTA galal punase ja roosa mustriga mustal põhjal kleiti, samas kui enamik staare kandis seksuaalse ahistamise ohvrite suhtes solidaarsuse üles näitamiseks musta värvi rõivaid.

«Kolm reklaamtahvlit linna servas» režissöör Martin McDonagh ning näitlejad Peter Czernin, Sam Rockwell, Graham Broadbent ja Frances McDormand
«Kolm reklaamtahvlit linna servas» režissöör Martin McDonagh ning näitlejad Peter Czernin, Sam Rockwell, Graham Broadbent ja Frances McDormand Foto: Hannah McKay/REUTERS/Scanpix

McDormand sõnas Londonis Royal Albert Hallis toimunud auhindade jagamisel, et hoolimata kirjust kleidist, toetab ta ikka ahistamisvastast Time’s Up liikumist.

Frances McDormand
Frances McDormand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Mu kleit on osaliselt must. Olen solidaarne liikumisega, mis mõistab filmimaailma ja ka tavaelus aset leidva seksuaalse ahistamise hukka,» teatas staar.

Time’s Up aktivistid kutsusid enne galat sellel osalejaid üles kandma musta värvi rõivaid. Musta värvi rõivad said ahistamisvastase liikumise märgiks Kuldgloobuste galal, mis leidis aset jaanuaris.

Moeekspertide teatel oli McDormandil seljas Valentino moemaja 2018. aasta kevadkollektsiooni kleit, millel on roosad ja punased huulepulgad.

Parima filmi BAFTA sai «Kolm reklaamtahvlit linna servas», parima režissööri auhind läks Guillermo de Torole filmi eest »The Shape of Water» (Vee puudutus), parim naispeaosatäitja oli Frances McDormand ja parim meespeaosatäitja oli Gary Oldman filmis «Darkest Hour» (Süngeim tund), kus ta kehastab Briti kunagist peaministrit Winston Churchilli.

Gary Oldman
Gary Oldman Foto: Phil Loftus/Capital Pictures/Phil Loftus/Capital Pictures/Scanpix
Gary Oldman Winston Churchillina
Gary Oldman Winston Churchillina Foto: Jack English/AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles