Video: Džomolungma kohal nähti taldrikukujulist lendavat objekti (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džomolungma
Džomolungma Foto: Jacek Piwowarczyk/Atlas Photography/SCANPIX/Code 20235/Scanpix

Maailma kõige kõrgema mäe, Himaalajas asuva Džomolungma kohal nähti ümarat tundmatut lendavat objekti.

Selle jäädvustas juba 2012. aastal mägironija ja dokumentaalfilimide režissöör David Breashears, kelle sõnul ei saanud olla tegemist drooni või helikopteriga, kuna need lennumasinad ei lenda nii kõrgel kui see objekt, teatab Daily Mail.

Džomolungma
Džomolungma Foto: Tiso / SWNS.com/Tiso / SWNS.com/Scanpix

Breashears jäädvustas Džomolungmas kliimasoojenemise mõju liustikele, kui ta kummalisust märkas. Filmitegija pani 477 fotost kokku suure foto, mille piltidel on ka see tundmatu lendobjekt.

David Breashears
David Breashears Foto: wikipedia.org

Pildiseerial on samuti näha kümneid alpiniste, kellest osa on baaslaagris ja osa teel tippu või sealt alla tulemas. 

Filmitegija poolt jäädvustatu jõudis nüüd sotsiaalmeediasse, kus lahvatas uus diskussioon teemal, et mida ikkagi ta Džomolungmat jäädvustades nägi.

Tundmatu lendav objekt Džomolungma kohal
Tundmatu lendav objekt Džomolungma kohal Foto: Kuvatõmmis/Youtube
David Breashears
David Breashears Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ufoloogid ja vandenõuteoreetikud on juba pikka aega spekuleerinud, et Džomolungma juures, Hiina ja India vahel on ala, mis on sarnane USA kuulsa Ala 51, kus väidetavalt on salajane sõjaväebaas, milles on maaväliseid objekte.

Alates 1968. aastast on Džomolungma piirkonnas nähtud tundmatuid lendavaid objekte vähemalt seitsmel korral.  

Ameeriklastest ufoloogide andmetel on seal nähtud ka sellist lendobjekti, mis tekitas lennates äikesekõminat ja kohalikud arvasid, et tegemist on äikesega. Alles hiljem selgus, et seda heli tegi tundmatu lennumasin.

Kinnitamata andmetel on Džomolungma piirkonnast leitud sinna kukkunud tundmatuid ja kummalisis lendobjekte, kuid nende nüüdne asukoht ei ole teada.

62-aastane ameeriklane Breashears on üks tuntumaid dokumentaalfilmide tegijaid, kes samas on mägironijana viis korda Džomolungma tipus ära käinud.

David Breashears
David Breashears Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ta tehtud dokumentaalfilmid Džomolungmast on saanud mitmeid auhindu ning ta on olnud nõuandvas rollis mitme mägironijatest rääkiva mängufilmi tegemisel, kaasa arvatud 1993 «Cliffhanger», 1997 «Seitse aastat Tiibetis» ja 2015 «Everest».

Džomolungma on merepinnast kõige kõrgemal asuva tipuga mägi maailmas, kõrgus on 8848 meetrit.

Džomolungma
Džomolungma Foto: Jacek Piwowarczyk/Atlas Photography/SCANPIX/Code 20235/Scanpix

Mäe tippu jõudsid esimeste inimestena 29. mail 1953 uusmeremaalasest alpinist Edmund Hillary ja Nepali šerpa Tenzing Norgay.

Edmund Hillary ja Tenzing Norgay
Edmund Hillary ja Tenzing Norgay Foto: wikipedia.org
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles