Prantsuse rokkari Johnny Hallyday lapsed võtsid ette kohtutee, kuna ei saanud isa suurest pärandist mitte midagi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Hallyday lapsed David Hallyday ja Laura Smet
Johnny Hallyday lapsed David Hallyday ja Laura Smet Foto: BERTRAND GUAY/AFP/Sanpix

Möödnud aasta 5. detsembril surnud prantslasest rokkstaar Johnny Hallyday jättis oma umbes 100 miljoni euro suuruse varanduse ja õigused ta muusikale oma neljandale naisele Laeticiale, kuid mitte midagi oma kahele bioloogilisele lapsele.

Johnny Hallyday
Johnny Hallyday Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Hallyday tütar, 34-aastane Laura Smet ja ta poolvend, 51-aastane David Hallyday võtsid ette kohtutee, et saada vähemalt osa isa pärandist, teatab The Guardian.

Johnny Hallyday lapsed David Hallyday ja Laura Smet
Johnny Hallyday lapsed David Hallyday ja Laura Smet Foto: BERTRAND GUAY/AFP/Sanpix

Laura Smeti ema on näitlejanna Nathalie Baye ja David Hallyday ema on lauljanna Sylvie Vartan.  

Smeti sõnul tegi isa neljas naine, 42-aastane endine modell Laeticia Hallyday nii talle kui ta poolvennale isaga kohtumiseks takistusi ning nende isa suri 74-aastasena kopsuvähi tagajärjel ilma, et nad oleksid saanud temaga hüvasti jätta.

Laura Smet
Laura Smet Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/SCANPIX

«Kallis isa, nüüd on sinu lahkumisest möödunud kaks kuud. Igatsen sind väga ja samas oled sa ikka minguga. Sain mõni aeg tagasi teada, et oled oma testamendist nii minu kui Davidi välja jätnud. Mõned kuud enne sinu surma me einestasime koos ja sa küsisid, et millal ma lapse saan. Mida ma saan anda sinust edasi oma lapsele? On palju vastamata küsimusi, esmalt see, et ma ei saanud sinuga hüvasti jätta. Kuid ma tean, et sa ei oleks meid, oma lapsi, mitte kunagi pärandusest ilma jätnud. Tean, et sa oleksid tahtnud, et pärand jääb perekonda ja selle tõttu võtsin ette kohtutee,» kirjutas Laura Smet mälestuskirjas.

Prantsuse seaduse kohaselt ei saa lesk automaatselt pärandust, isegi siis kui nii on testamendis kirjas, vaid ta peab jagama seda lastega.

Johnny Hallydayl ja ta lesel Laeticial on kaks Vietnamist adopteeritud last Jade ja Joy, kellel samuti on õigus isa pärandile.

Johnny Hallyday ja ta neljas naine Laeticia
Johnny Hallyday ja ta neljas naine Laeticia Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS/Scanpix

Smeti advokaatide teatel on nende klient tema isa neljanda naise mõjul paljaks kooritud, sest isa ei jätnud talle endast mälestuseks mitte midagi, ei kitarri, albumit ega isegi pala, mis räägib tütar Laurast.  

Johnny Hallyday ja Nathalie Baye 1983. aastal sündinud tütar Lauraga
Johnny Hallyday ja Nathalie Baye 1983. aastal sündinud tütar Lauraga Foto: STR/AFP/Scanpix

Hallyday, kodanikunimega Jean-Philippe Smet, muusikukarjäär kestis üle poole sajandi ja selle aja jooksul müüdi tema plaate rohkem kui 110 miljonit ning ta esines kontsertidel vähemalt 28 miljoni inimese ees.

Hallydayd saatsid möödunud aasta detsembris Pariisis viimsel teel sadu tuhandeid tema muusika fänne ning Prantsuse president Emmanuel Macon nimetas teda rahvuskangelaseks. 

Johnny Hallyday
Johnny Hallyday Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles