Britti süüdistatakse, et ta tappis Kariibi merel seilates oma naise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Bennett
Lewis Bennett Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) süüdistab britist inseneri oma naise mõrvas ajal, mil paar purjetas neile kuulunud jahiga Kariibi merel.

Miami politseiuurijate teatel jäi 41-aastase Lewis Bennetti, kellel on nii Briti kui Austraalia kodakondsus, samuti 41-aastane naine, ameeriklanna Isabella Hellmann kadunuks 15. mail 2017, teatab The Guardian.

Lewis Bennett ja ta naine Isabella Hellmann
Lewis Bennett ja ta naine Isabella Hellmann Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Lewis Bennettile esitati süüdistus  USA Miami kohtus, kus kohus määrast talle esmalt haruldaste müntide salakaubavedamises seitse kuud vangistust. Kui ta naise tapmises süüdi mõistetakse, võib ta minna väga pikakas ajaks trellide taha. 

Bennett sõnas uurijatele, et ta naine jäi kadunuks, kui nende 11-meetrine alus Surf into Summer põrkas Bahama saarestiku lähedal tundmatu objektiga kokku.

Lewis Bennett
Lewis Bennett Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Mehe teatel oli ta juhtumi ajal 15. mail 2017 kella 1.00 paiku kajutis magamas, ta naine oli sel ajal rooli taga ja vahis.

Bennett lisas, et ta ärkas selle peale, et jaht rappus ja ta läks tekile uurima, mis juhtus, kuid ta ei leidnud oma naist. Ta võttis päästeparve ja lahkus vigastada saanud jahi juurest.

Mees tegi USA rannavalvele hädakõne, et ta naine kadus ja ta alus sai vigastada. Merepääste päästis Bennetti 50 kilomeetri kauguselt Bahama saarestikku kuuluvast Cay Salini saarest.

FBI teatel näitavad kõik tõendid, et mees tappis oma naise ja kahjustas jahti, mis uppus ning ootab väga, et naine surnuks kuulutatakse.

Kui Florida kohus naise surnuks kuulutab, on mehel õigus saada naise vara, mis koosneb kinnisvarast ja pangas hoiul olevast suurest rahasummast. FBI arvates tappis mees oma naise tõenäoliselt majanduslikel põhjustel. 

Bennett sõnas ülekuulamisel, et ta ei tapnud oma naist ja ta ei oleks selleks võimeline, kuna ta naine on ta hingesugulane.

Hellmann kadus ajal, mil nad olid Kuubalt Havannast tagasi purjetamas koju, Floridasse Delray Beachile. Rannavalve otsis Hellmanni kolm päeva, kuid tema surnukeha ei leitud.  

Bennetti päästealusest leiti haruldasi münte, mis politsei andmetel rööviti 2016. aastal Kariibi mere idaosas St. Martini saare sadamas ankrus olnud jahilt. Bennet kuulus selle jahi meeskonda.

Mündikollektsiooni omaniku sõnul on varastatud müntide väärtus vähemalt 100 000 dollarit.

«Saan aru, et politsei ja FBI teevad oma tööd, kuid mul ei ole midagi varjata. Las nad teevad, mis tegema peavad,» teatas naise tapmises süüdistatav mees meediale.

Paaril on 18-kuune tütar, kes ei olnud nendega koos Kariibi merel seilamas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles