Reisisoovitus: 10 paika, kuhu märtsis reisida

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kayangani järv Filipiinidel
Kayangani järv Filipiinidel Foto: Dieter M/Scanpix

Kevadel on paljudes paikades juba mõnus päikseline ilm, kuid suvega võrreldavaid rahvamasse õnneks veel mitte. Vaata, kuhu oleks just märtsikuus kõige parem reisida.

Douro org, Portugal

Douro org Portugalis
Douro org Portugalis Foto: Ivan Tykhyi/PantherMedia / Scanpix

Douro org on esimene piirkond maailmas, mis sai veinipiirkonna geograafilise tähise. Douro orus on nimelt eriline mikrokliima, mis muudab sealsed viinamarjad teistsuguseks kui kusagil mujal maailmas. Douro orgu tuleb ka kevad varem ning juba märtsis on org kaetud kauni lillevaibaga. Oru põhjas voolab aga kaunis jõgi, millele saad paadiga sõitma minna. Seal asub ka mõnus spaa nimega Six Senses, kus saad lisaks spaa mõnudele nautida kohalikku veini.

Tansaania

Ngorongoro rahvuspark
Ngorongoro rahvuspark Foto: Juergen Schonnop/PantherMedia / Scanpix

Kuigi Tansaanias on soe aasta ringi, on märts ideaalne Serengeti rahvuspargi külastamiseks, et sealseid metsloomi vaadelda. Märtsikuus on ilm Tansaanias mahe, kuna õhuniiskus on just langenud ning aprillis algav vihmaperiood pole veel kätte jõudnud.

Washington, D.C.

Kirsiõied Washingtoni monumendi juures
Kirsiõied Washingtoni monumendi juures Foto: Steven Heap/PantherMedia / Steven Heap

Ameerika Ühendriikide pealinn on põnev paik külastamiseks just poliitika ja ajaloohuvilistele, kuid kevadel on sinna põhjust minna tegelikult kõigil. Märtsikuus hakkavad Washingtonis õitsema 1910. aastal Jaapani poolt kingituseks antud kirsipuud. Samuti toimub Washingtonis igal aastal kirsiõite festival, mis sel aastal algab 20. märtsil.

Filipiinid

Kayangani järv Filipiinidel
Kayangani järv Filipiinidel Foto: Dieter M/Scanpix

Filipiinid on suurepärane paik, kuhu pärast pikka talve oma patareisid laadima minna. Filipiinidelt leiab eest imelise looduse, lummavad riisiväljad, maalilised külakesed ning korallrahud. Samuti on sealsed ööbimiskohad üsna taskukohase hinnaga. Märtsikuus on Filipiinide kuumus talutavam kui suvel, mistõttu on võimalik peale vee ääres passimise ka ringi käia ja saarestikku avastada.

Mumbai, India

Holi festival Mumbais
Holi festival Mumbais Foto: Rajanish Kakade/AP/Scanpix

Sel aastal algab kirgaste värvidega kuulus hindude Holi festival 1. märtsil ning üks parimaid paiku selle tähistamiseks on just Mumbai. Värviküllane Holi festival on kõigile tasuta ning on kahtlemata tõeline elamus.

Vietnam

Ha Long laht Vietnamis
Ha Long laht Vietnamis Foto: Flo Fastl/PantherMedia / Scanpix

Vietnamis on tavaliselt ebamugavalt niiske ja palav õhk, kuid märtsis õhuniiskus langeb. Vietnamis on märts suisa kõige kuivem kuu aastas, mis teeb sellest suurepärase aja, et riigi lõunaosa randades mõnuleda või põhjaosas olevaid mägesid avastada. Samuti jääb märts turismi kõrghooajast välja, mis tähendab, et ka majutuse hinnad on siis soodsamad.

Reykjavík, Island

Virmalised Islandil
Virmalised Islandil Foto: Marc Jetzkowitz/PantherMedia /Scanpix

Islandil on ka märtsikuus veel kahtlemata talv, tänu millele saab seal endiselt virmalisi ning maagilist talvist loodust imetleda. Märtsis on päevad aga juba pikemad, mistõttu on rohkem valget aega Islandi ilu avastamiseks.

Buenos Aires, Argentiina

Puerto Madero Buenos Aireses
Puerto Madero Buenos Aireses Foto: Michael Osterrieder/PantherMedia / Scanpix

Argentiinas on märtsikuus pehme sügisilm, mis teeb sellest tõeliselt mõnusa aja melurohke linna avastamiseks. Lisaks sellele on märts ka statistika järgi kõige soodsam kuu Buenos Airese külastamiseks, kuna siis on majutuse hinnad kõige madalamad.

Andaluusia, Hispaania

Malaga linn Andaluusias
Malaga linn Andaluusias Foto: David Ionut/PantherMedia / David Ionut

Hispaania lõunaosas asuv Andaluusia tähistab märtsikuus, nädal enne lihavõttepühi Semana Santat ehk püha nädalat. Semana Santa ajal on Andaluusia linnades nagu Sevilla ja Malaga kõige suuremad tänavapeod ning glamuursed etendused.

Kanaari saared

Tenerife
Tenerife Foto: Sergei Simonov/PantherMedia / Scanpix

Sel ajal kui veel pool Euroopat külmast väriseb, on Kanaari saartel üle 20 kraadine õhutemperatuur. Lisaks meeldivale kliimale pakuvad saared palju avastamisvõimalust ning ka rannamõnusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles