Video: USAs paljastus uus õuduste maja, vanemad hoidsid lapsi pimedates ruumides näljas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carol ja Benito Gutierrez
Carol ja Benito Gutierrez Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikides Californias paljastus jaanuaris, et David ja Louise Turpin piinasid oma 13 last, kuid nüüd ilmnes umbes samasugune juhtum ka Arizonas.

USA meedia teatel arreteeris politsei möödunud laupäeval, 17. veebruaril Arizonas Tucsonis 69-aastase Benito Gutierrezi ja ta 64-aastase naise Carol Gutierrezi, keda kahtlustatakse oma nelja adopteeritud lapse vanuses 6–12 eluaastat vangistamises pimedatesse ruumidesse.

Arizona Tucson
Arizona Tucson Foto: wikipedia.org

Politseiuurijate sõnul oli iga laps eraldi ruumis, kus ei olnud mitte mingit valgust, lapsed olid seal pikka aega söömata ja joomata ning WC asemel oli ämber.

Pima maakonna politsei arreteeris mitu last adopteerinud paari pärast seda, kui ühel vanemal poisil õnnestus põgeneda ja ta läks lähedal asuvasse Family Dollar ostukeskusse, mille töötajatelt ta palus luba nende telefoni kasutada. Poiss helistas politseisse.

Carol ja Benito Gutierrez
Carol ja Benito Gutierrez Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Veel ei ole teada, kui kaua vanemad lapsi pimeduse ja näljutamisega piinasid.

Eelmine selline juhtum paljastus jaanuaris, kui Californias Perrises ilmnes, et  56-aastane David Turpin ja ta 49-aastane naine Louise Turpin piinasid oma lapsi aastaid, sundides neid elama pesemata ja näljas. Nende lapsed on vanuses 2 – 29 eluaastat, korralikult sai süüa vaid kõige väiksem laps, ülejäänud lapsed olid nälginud ja alakaalulised.

Meedia ristis Turpinite kodu õuduste majaks. 

David ja Louise Turpin
David ja Louise Turpin Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Uurimise kohaselt vangistasid vanemad lapsed koju, nad ei käinud koolis ega mänginud väljas. Vaid üks vanematest poegadest käis mõnda aega kohalikus kolledžis, kuid ta ei tohtinud kaasõpilastega rääkida. Ema viis ta autoga kooli ja tõi pärast kooli koju.

David ja Louise Turpini lapsed
David ja Louise Turpini lapsed Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Turpinid sidusid ja ketistasid oma lapsi pikaks ajaks voodite külge, et nad neid ei segaks. Lapsed pidid olema oma rooja sees ja nad ei saanud pesta.

Osa lastest on täiskasvanud, kuid näevad nälgimise tõttu oma vanusest nooremad välja. Õdedest-vendadest vanim, 29-aastane õde kaalus leides vaid 37 kilogrammi.

Turpinitele esitati süüdistus oma laste pikaajalises piinamises, nende vangistamises ning kehaliste ja vaimsete kannatuste tekitamises. Juhtumi uurimine kestab.

Louise Turpin
Louise Turpin Foto: Mike Blake/AP/Scanpix
David Turpin
David Turpin Foto: Mike Blake/AP
David ja Louise Turpini maja Californias Perrises
David ja Louise Turpini maja Californias Perrises Foto: MEGA/MEGA/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles