Soome lumeladuri üllatus: Pyeongchangis süüakse tonnide kaupa pitsat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Järvilehto
Kalle Järvilehto Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

Lõuna-Koreas Pyeongchangi taliolümpiamängudel võistlevat soomlasest lumelaudurit üllatas see, mis on olümpiasportlaste seas kõige populaarsem roog.  

22-aastane Kalle Järvilehto on oma sportlaskarjääri esimestel olümpiamängudel, ta võistlemine lõppes eile, 21. veebruaril, teatab iltasanomat.fi.

Kalle Järvilehto
Kalle Järvilehto Foto: Mike Blake/Reuters/Scanpix

Järvilehto jäi big air’ i võistlusel oma grupis 12. Ta ei pääsenud finaali, sest sinna said kuus parimat.

«Esimene sõit läks hästi ja ma jäin sellega rahule. Olen mitmel võistlusel finaali jõudnud, kuid nüüd kahjuks mitte. Ma ei ole varem tegelikult nii kõrgetasemelisel võistlusel osalenud,» nentis soomlane.

Kalle Järvilehto
Kalle Järvilehto Foto: MURAD SEZER/REUTERS/Scanpix

Ta jäi finaali ukse taha ka ligi üks nädal tagasi aset leidnud slopestyle’i võistlusel.  Samas on noor lumelaudur oma olümpiaetteastetega rahul.

«Sain hea olümpiakogemuse. Loomulikult tahaks kõrgemat kohta ja finaalipääsu, kuid iga kord see ei õnnestu,» võttis Järvilehto oma esinemise kokku.

Soome ajakirjanikud on Pyeongchangis soome sportlastelt uurinud, et mis neid seal üllatab ning enamik vastuseid on olnud, et olümpia hea korraldus ja selle ulatuslikkus ning karmid turvameetmed.

Järvilehtot üllatas aga hoopis midagi muud.

Kalle Järvilehto
Kalle Järvilehto Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

«Minu jaoks oli kõige suurem üllatus see, et nii palju, praktiliselt tonnide kaupa pitsat söövad olümpiasportlased ja nii iga päev. Sõin ka ise paar korda pitsat, kuid seda ei jõua kogu aeg süüa. Eelistan mitmekesist toitumist ja süüa ka Lõuna-Korea kohalikke roogi,» sõnas soome sportlane.

Pitsa
Pitsa Foto: Panther Media/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles