Video pardalt: lennuk lendab läbi tugeva äikesetormi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Richard Valdez/PantherMedia / Scanpix

Teisipäeval lendas Qantase lennuk Austraalias Queenslandi kohal tugeva äikesetormi sisse ning üks reisija filmis raputavat kogemust telefoniga.

Reisija sõnul viibis lennuk äikesetormis tervelt 40 minutit ning paljud reisijad tundsid end väga halvasti, vahendas Travel+Leisure.

Videolindilt on näha lennuki tugevat rappumist salongis ning sähvivat äikest akende taga.

Qantase esindaja sõnul maandus lennuk turvaliselt ning tormi tõttu kahjustada ei saanud, kuid enne järgmist lendu kontrollivad tehnikud lennumasina kindlasti üle. «Kõik kaasaegsed lennukid on disainitud nii, et nad taluksid äikesetorme,» lisas esindaja.

Kuna äikesetorm on tavaline loodusnähtus, on lennukite ehitusel arvestatud näiteks sellega, et kütusepaagid ja kütusetorud oleksid isoleeritud. See tähendab seda, et kui välk peaks lennukisse sisse lööma, siis kütuseni see ei jõua ega saa ka kuidagimoodi põlema süttida. 

Lisaks on lennukitootja Boeingu andmetel lennuki välised osad tehtud piisavalt paksust materjalist, nii et pikselöök ei saaks lennukit kahjustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles