Miljonäridest vanemad lavastasid oma surma, et ahnele pojale õppetund anda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstol ja verejälg
Püstol ja verejälg Foto: emmanuelle bonzami/PantherMedia / emmanuelle bonzami/Scanpix

Venemaal Sotšis lavastasid miljonäridest vanemad oma surma, jättes mulje, et palgamõrvar tappis nii nemad kui nende kümneaastase tütre.

The Suni teatel tahtsid vanemad oma ahnele ja neid tegelikult tappa tahtnud pojale õppetunni anda.

22-aastane mees pandi võltsvere ja –vigastuste abil uskuma, et ta vanemad ja kümneaastane õde tapeti.

Vereplekid
Vereplekid Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Wavebreakmedia ltd/Scanpix

Mees palkas enda arvates palgamõrvari, et vanemad tappa ja nende vara endale saada, kuid tegemist oli kriminaalpolitsenikuga, kes oli kehastunud palgamõrvariks. Vanemad lavastasid koostöös politseiga oma surma, võttes poja sellega vahele.

Palgamõrvar
Palgamõrvar Foto: nattapon tabtong/PantherMedia / nattapon tabtong/Scanpix

Poeg selgitas valepalgamõrvarile, kuidas ta vanemad ja õde tappa tuleb. Ta joonistas nende maja plaani ja näitas, kus asuvad hoones turvakaamerad ning kuidas pere koertest lahti saada.

Mees ja valepalgamõrvar leppisid tasus kokku ning «mõrvar» pidi tooma mehele fotod ta vanemate tapmise kohta.

Politsei tegi pere kodust mõrvapaiga, jäädvustades «surnukehad» fotodele, mille valepalgamõrvar mehele viis. Piltidel on näha mehe ema, isa ja õde võltsvere loikudes, samuti nende kehadel võltsvigastusi.

Mees ja tema palgatud isik kohtusid hiljem mehe Mercedes, kus «tapja» fotod üle andis. Mees lubas «tapjale» pärast vanemate raha kättesaamist maksta üle 50 000 dollari.

Dollarid
Dollarid Foto: Aliaksei Verasovich/PantherMedia / Aliaksei Verasovich/Scanpix

Mees arreteeriti, ta tunnistas üles, et tahtis oma vanemad tappa, saamaks nende raha kätte.

Vanemate sõnul tegi poeg varem kaks katset neid teise ilma saata, kuid need ei õnnestunud.

«Poeg tahtis vanemad tappa, kuna nad ei andnud talle raha, vaid ütlesid, et tal endal tuleb  tööd teha ja raha teenida. Teada on, et ta üritas varem vähemalt kahel korral mürgiga vanemaid tappa, need katsed ei õnnestunud. Ühel korral pani ta vanemate teevette mürki, kuid isa sai tee maitsest aru, et midagi on valesti ja kallas teevee kraanikausist alla. Teisel korral tahtis ta vanemaid tappa elavhõbedaga, lõhkudes vanemate autos termomeetri. Ka siis pääsesid vanemad vigastamata,» sõnas Sotši politsei esindaja.

Mees sõnas ülekuulamisel, et ta plaanis vanemate tapmist kuid ja otsis pikka aega palgamõrvarit.

Politsei teatel oli vanematel alguses raske uskuda, et nende oma poeg neid tappa tahab, kuid poja sotsiaalmeedia postitusi lugedes said nad aru, et tal on tõsi taga. 

Mehe isa on Sotšis maineka õppeasutuse direktor, kuid ka ärimees. Perel on suur maja, mitu autot, investeeringuid ja sääste.

Süüdi mõistmisel võib 22-aastast meest oodata ees kuni 15 aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles