Galerii: kas julgeksid kaljuveerel öö veeta?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peruus asub Püha oru kohal kõrguva kalju otsas põnev majutuskoht, mis pole kohe kindlasti mitte kõrgusekartjatele mõeldud. 

Rahulik uni pole ehk läbipaistvast materjalis putkas 365 meetri kõrgusel kaljuseinal rippudes ilmtingimata tagatud, kuid kaunis vaade ja närvikõdi kindlasti.

Natura Vive ehitatud Skylodge Adventure Sviidid on luksuslikud klaaskapslid, mis ripuvad Peruus 15 kilomeetri kaugusel Cuzco linnast asuva kõrge Püha oru kohal, vahendas Lonely Planet. 

Selleks, et Skylodge'i kapslites ööbida, peavad kõlastajad kõigepealt 400 meetrit mööda kaljuseina üles ronima. Loomulikult on külastajad kinnitatud turvaliselt köitega, nii et ronides kaljuseinalt alla potsatamist karta pole vaja.

Hotell majutab kuni kaheksa inimest ning koosneb kolmest kapselsviidist ja ühest hotelliadministratsiooni kasutuses olevast kapslist. Igast kapslist avaneb ümbruskonnale 300-kraadine hunnitu vaade.

Kuigi jääb mulje, et kapslid on klaasist, on nende ehituseks kasutatud tegelikult kordades tugevamat lennutööstuses kasutusel olevat alumiiniumi ja ilmakindlat polükarbonaati.

Iga kapsel on seitsme meetri laiune, sinna mahuvad voodid, söögilaud ja tualettruum. Kapslist väljumine käib lae kohal oleva luugi kaudu.

Ekstreemse majutuse hind algab 1425 peruu solist (356 eurot) öö kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles