Video: Brendan Fraseri teatel sattus ta seksuaalrünnaku ohvrina Hollywoodis põlu alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brendan Fraser filmis «Muumia»
Brendan Fraser filmis «Muumia» Foto: Rights Managed/Ronald Grant / Mary Evans / UNIV/Scanpix

Kanada päritolu näitleja Brendan Fraseri sõnul sattus ta 15 aastat tagasi Hollywoodis põlu alla pärast seda kui filmi- ja teleauhindade Kuldgloobuste auhinnažürii president teda seksuaalset ründas ja ahistas.

Praegu 49-aastane Fraser oli Hollywoodis populaarne 1990. aastatel ja 2000. aastate alguses, saades tuntuks rollidega seikluskomöödiafilmides, teatab The Sun.

Rachel Weisz ja Brendan Fraser 1999. aasta filmis «Muumia»
Rachel Weisz ja Brendan Fraser 1999. aasta filmis «Muumia» Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Näitleja andis hiljuti intervjuu väljaandele GQ, milles sõnas, et ta karjäär sai 2003. aastal tagasilöögi kui langes Hollywoodi välispressi assotsiatsiooni juhtinud Philip Berki rünnaku alla.

Brendan Fraser
Brendan Fraser Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix

Fraser ja Berk kohtusid  2003. aastal juhuslikult ühes California hotellis, vahetades viiaskusi ja surudes kätt.

Vasakult paremale: näitleja Josh Duhamel, Hollywood välispressi assotsiatsiooni endine president Philip Berk, näitlejanna Katie Holmes ja näitleja Blair Underwood 2010 Kuldgloobuste galal
Vasakult paremale: näitleja Josh Duhamel, Hollywood välispressi assotsiatsiooni endine president Philip Berk, näitlejanna Katie Holmes ja näitleja Blair Underwood 2010 Kuldgloobuste galal Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/SCANPIX

«Berk oli alguses viisakas, kuid siis käis minu ümber nagu kass ümber palava pudru. Ta krabas mind genitaalidest ja istmikust. Tundsin end rüvetatuna, mulle tuli nutt kurku,» meenutas näitleja.

Fraser tegi juhtunu kohta näitlejate ühendusele ja Hollywoodi välispressi assotsiatsioonile avalduse ning talle öeldi mõlemast kohast, et uurivad juhtunut.

Alles pärast seda, kui Fraseri advokaat võttis Hollywoodi välispressi assotsiatsiooniga ühendust, vabandas Berk Fraseri ees.

Brendan Fraser
Brendan Fraser Foto: Elevation Photos/Elevation Photos/Sipa USA/Scanpix

«Minu eesmärgiks ei olnud hr. Fraserit solvata ja selle pärast ma vabandan. Ma ei teinud midagi valesti,» teatas Berk.

Berk kirjeldas seda juhtumit oma 2014. aasta biograafias, kus teatas, et pigistas Fraserit istmikust lihtsalt kelmikusest.

Sellest Fraseri ja Berki intsidendist kirjutas väljaanne The New York Times 2005. aastal esimesena.

Fraseri sõnul sai temast pärast selle ahistamisjuhtumi ilmnemist Hollywoodis must lammas ja ta ei saanud enam eriti rolle. Selle taga oli Berk, kes ei soovinud ahistaja silti külge saada.

Brendan Fraser ja Leslie Mann filmis «Džungli George»
Brendan Fraser ja Leslie Mann filmis «Džungli George» Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix
Brendan Fraser filmis «Muumia»
Brendan Fraser filmis «Muumia» Foto: Rights Managed/Ronald Grant / Mary Evans / UNIV/Scanpix

Hollywoodis lahvatas ahistamisskandaal möödunud aasta sügisel kui ilmnes, et tuntud produtsent Harvey Weinstein oli naisnäitlejaid aastakümneid seksuaalselt ära kasutanud.

Weinsteinile järgnes näitleja Kevin Spacey, kes jäi paljastuste tõttu tööst ilma.

Naisnäitlejad eesotsas Rose McGowani, Ashley Juddi ja Mira Sorvinoga käivitasid ahistamisvastase liikumise MeToo, millega on liitunud tuhandeid inimesi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles