TOP 6: presidendi vastuvõttude kõige skandaalsemad külalised

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid ja Georgi-Rene Maksimovski aastal 2017.
President Kersti Kaljulaid ja Georgi-Rene Maksimovski aastal 2017. Foto: Erlend Štaub

Homme, 24. veebruaril tähistab Eesti Vabariik enda 100. sünnipäeva. Nagu sel päeval tavaks korraldab president vastuvõtu, kuhu on oodatud mitmed tähtsad tegelased.

Aga aastate jooksul on tähtsate tegelaste hulgas olnud ka mõned kõmulised inimesed, kes on kaasmaalased kihama pannud.

See nimekiri on kolmest kõige erilisemast külalisest või külaliste paarist, kes aastate jooksul presidendi vastuvõtul on käinud.

6. Margret Järv ja Lauri Luik

Margaret Järv sattus 2011. aastal avalikkuse kriitika alla, kui pärast presidendi vastuvõtul käimist leidsid kiired ajakirjanikud üles noore naise arvamuse, kus ta solvas venelasi.

Margret Järv.
Margret Järv. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

5. Liis Lass ja Lauri Laasi

Lauri Laasi ja Liis Lass
Lauri Laasi ja Liis Lass Foto: Raigo Pajula

Seltskonnakaunitar Liis Lass sai 2009. aasta presidendivastuvõtul suure tähelepanu osaliseks, kui ilmus peole väga paljastava dekolteega.

4. Evelin Ilvesi kallistamine

Presidendi vastuvõtu kätlemistseremoonia. Riigikogu IRLi fraktsiooni liige Toomas Tõniste ja Ingrid Tõniste.
Presidendi vastuvõtu kätlemistseremoonia. Riigikogu IRLi fraktsiooni liige Toomas Tõniste ja Ingrid Tõniste. Foto: Presidendi kantselei

Presidendi vastuvõtt on suur sündmus, millel on enda kindel etikett. See tähendab, et kui vastuvõtule saabuvad isegi presidendipaari kõige lähedasemad sõbrad, siis tervitatakse teineteist ikka läbi käepigistuse. Aga 2011. aastal nii ei läinud, kui näiteks Toomas Tõniste abikaasa Ingrid esileedit kallistas.

3. Meelis Kaldau

Meelis Kaldau
Meelis Kaldau Foto: Wikimedia Commons

Aastal 2013 õnnestus poliitaktivistil Meelis Kaldaul end kuidagi vastuvõtule sisse pressida, kuigi ta ei olnud selleks kutset saanud. Aga kõige skandaalsem vemp aga juhtus president Ilvesi ja Eveliniga kohtumise ajal. Nimelt, ei võtnud Kaldau vastu esileedi pakutud kätt, et teda tervitada.

2. Erki Pehk ja Madis Nurms

Eesti Vabariik 93. Vabariigi aastapäeva kontsert ja presidendi vastuvõtt. Dirigent Erki Pehk saatjaga.
Eesti Vabariik 93. Vabariigi aastapäeva kontsert ja presidendi vastuvõtt. Dirigent Erki Pehk saatjaga. Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS

Dirigent Erki Pehk käis 2011. aasta vastuvõtul koos teatrikunstnik Madis Nurmsiga. Tegemist oli esimese samasoolise paariga presidendi vastuvõtul.

1. Carmen Kass ja Urmas Reinsalu

Üllatuspaar: supermodell Carmen Kass ja Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Urmas Reinsalu
Üllatuspaar: supermodell Carmen Kass ja Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Urmas Reinsalu Foto: Postimees.ee

Kui Urmas Reinsalu 2004. aastal presidendi vastuvõtule saabus, siis vajusid paljudel suud lahti, kui nähti, et poliitiku käevangus on supermodell Carmen Kass. Vastuvõtu järel hakati spekuleerima, kas tegu on uue armastajapaariga, aga need jutud lükati kiiresti ümber, kui selgus, et tegu on PR-trikiga. Carmen Kass kandideeris IRL koosseisus europarlamenti ja tahtis natuke tähelepanu saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles