Hendrik Toompere NO99 kallist kunstifilmist: aastakontsert oli nagu kooliteatri filmikatsetus (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Toompere
Hendrik Toompere Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

ERMis toimunud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud piduliku vastuvõtu üks osa õhtuprogrammist oli NO99 poolt valmistatud film, mille maksumus oli 300 000 eurot. Lavastaja ja näitleja Hendrik Toompere seenior avaldas sotsiaalmeedias arvamust, et tegemist oli kooliteatri filmikatsetusega. 

«Mulle meeldis, et aastakontsert oli nagu kooliteatri filmikatsetus. See viitab sellele, et kõik on kuidagi võimelised Eesti asjas sõna sekka ütlema. Ja et sellega antakse innustust. Et ükskõik mis probleeme ka pole, ikka filmi moblaga oma lugu üles. See on omamoodi sotsiaalne projekt mis innustab,» kirjutas näitleja. 

Mehe sotsiaalmeedia postituse all läks käima ka elav arutelu ning ka Toompere isiklikult võttis arutelust osa kirjutades: «kogu selle filmi ilu oleks seisnend selles, et - mängib Pärdi Arbos ja mitte kellegi mingeid jutte ega muid asju kuulda ei ole.»

Hendrik Toompere seenior ei ole esimene kultuuriinimene, kes aastapäeva filmi osas arvamust avaldanud. Varasemalt on seda teinud ka näiteks Kadri Kõusaar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles