Televaataja: Mart Sanderi «Litsidest» ei tasu ülimat tõepära otsida

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Sanderi raamatu "Litsid" esitlus 01.08.15
Mart Sanderi raamatu "Litsid" esitlus 01.08.15 Foto: Viktor Burkivski

Televaataja Teet Kalmus tunnistab, et Mart Sanderi «Litsid» on ta ära võlunud. «Mis mind kohe esimestest hetkedes võlus, on kerguse, õhulisuse mulje, mille Mart on saavutanud. On tunne, nagu hõljuks ta vaim kogu aeg ringi,» kirjutab mees oma sotsiaalmeediapostituses. 

«Olin Mart Sanderi teleseriaali tegemistega omajagu kursis, aga samas tunnistan ausalt, et ei osanud midagi oodata. Otsustasin, et vaatan kolm osa ära ja siis hakkab mingisugune mulje tekkima,» kirjutab Kalmus sissejuhatuseks. 

Tema sõnul on seriaalide puhul kõige olulisem hetk kolmas osa - kui inimene on selleks hetkeks nö konksu otsa võetud, siis sinna ta ka jääb. «Esimest osa vaatavad väga paljud, teist inertsist ka, aga kolmas on otsustav. Kui esimesed osad vaatasime hiljem järgi, siis kolmandat osa juba ootasime ja vaatasime ära eile õhtul. Ehk siis olemegi konksu otsas,» tunnistab telemaailmaga kokku puutunud mees. 

«Kui esimeses osas oli rabedust ja eriti ebakindlalt tundis ennast Andres Dvinjaninov, siis mida aeg edasi, seda paremini ta enda rollis tunneb ja kolmandas osas moodustas ta koos Merle Palmistega suurepärase koosluse. Kui esimeste osade põhjal tundus, et seriaalist kujuneb Merle Palmiste sooloprojekt (ta on suurepärane), siis hiljem kujunes härra Metslast võrdväärne partner,» kiidab televaataja näitlejatööd. 

Lõpetuseks kirjutab mees: «Järgnevates osades on ka erinevad tegevusliinid arenema hakanud ja on ka selles osas krambist pääsetud. Ülimat tõepära ei tasu seriaalist otsida, sest on ju tegemist fiktsiooniga ja seriaal ise ka eeskätt meelelahutuslik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles