Abi teistpoolsusest? Suusakaunitar Lindsey Vonn puistas vanaisa tuha Korea mägedesse vahetult enne olümpiamedali võitmist

Margus Kiis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS

USA modellivälimusega mäesuusataja Lindsey Vonn avaldas austust oma vanaisale, puistates tema tuha olümpiaraja lähedal tuulde. See tõi ka edu. 

Teenekas USA slalomist ja kiirlaskuja ja seejuures suurepärase välimusega Linday Vonn (33) pidi Pyongyangi olümpia ajal teoks tegema ka ühe kurvema rituaali. Nimelt laskma tuulde vanaisa Don Kildowi tuha, kes oli surnud eelmise aasta novembris. 

Don Kildow oli 65 aastat tagasi toimunud Korea sõja veteran ja tema perekond soovis, et tema tuhk leiaks rahu sellel maal, kus võistles olümpial ka lapselaps.

Vonn teostas rituaali üksi. Tund hiljem asus ta võistlema ja lõpuks saavutas pronksmedali kiirlaskumises. 8 aastat varem tuli ta samal alal olümpiavõitjaks Vancouveri mängudel ning sai seal ka pronksi ülisuurslaalomis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles