Sa ei usu eales, millist allergiat põeb see väike tüdruk! Tüdruku vanemad on tuleviku pärast mures

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivy Angerman
Ivy Angerman Foto: Brittany Angerman/ People video kuvatõmmis

USAs elaval väikesel tüdrukul on enneolematu allergia - mudilane on allergiline vee, sealhulgas ka iseenda pisarate vastu, vahendab People.

Pooleteist aastase tüdruku allergia on läinud niivõrd karmiks, et vaid viisteist sekundit kokkupuudet veega tekitab väikeses tüdrukus tugevat allergilist reaktsiooni. 

Ivy Angermani nimelisel tüdrukul diagnoositi erakordne haigus möödunud oktoobris. Haigusele on iseloomulik, et kokkupuutel veega avalduvad tüdruku kehal väikesed sügelevad, putukahammustust meenutavate kublad või siis nahapinnast kõrgemad suured roosakaservalised kublad. 

«Me lihtsalt ei suuda seda uskuda,» sõnab väikese tüdruku ema Brittany Angerman. «See on lihtsalt südantlõhestav.»

Ivy Angerman
Ivy Angerman Foto: Brittany Angerman/ People video kuvatõmmis

Eriti keeruliseks teeb asja fakt, et tüdruk on ka iseenese pisarate vastu allergiline. Kui ta nutab, läheb ta nägu paiste ning higistamine tekitab lausa tugeva allergilise reaktsiooni.

Väike tüdruk ei saa mängida lumes, isegi vihmapiisk võib allergia esile kutsuda. Samuti pole võimalik tüdrukul ujumas käia. Ka lapse vannitamine on keeruline: pesemine on lapse jaoks piin ning ta nahale tekitavad põletushaavasid meenutavad laigud, mis teevad lapsele põrguvalu.

Allergiline reaktsioon võib kesta viieteistkümnest minutist kuni ühe tunnini, aga kui ta võtab talle mõeldud ravimit, kestab reaktsioon lühemat aega.

Nüüd on tüdruku vanemad otsustanud, et õuetegevustega eriti ei tegeleta. Last pestakse kaks korda nädalas, kui pole just erandjuhtumeid. «Me armastame oma tütart kogu hingest, ent me oleme hirmul tema tuleviku pärast,» sõnab murelik ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles