Video: Inglismaal möllas eile «lumetornaado»

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Terve Euroopa ägab praegu miinuskraadide ja lume käes, kuid lisaks sellele võis eile Inglismaal märgata ka eriskummalist lumetornaado taolist nähtust.

Video pärineb Brixhamist pärit Twitteri kasutajalt, kes märkas, et väikelinna kohal olev pilv muutus sujuvalt silinderjaks ning hakkas keerlema, vahendas Travel+Leisure.

Kuigi video all nimetatakse nähtust «harvaesinevaks talvetornaadoks,» ei ole see tegelikult kuigi täpne määratlus. BBC on täpsustanud, et tegemist on lehterpilvega, mis näeb küll tornaado moodi välja, kuid ei puuduta tegelikult maad, mistõttu ei kaasne sellega ka tornaadoga samaväärseid kahjustusi.

Sellegipoolest võivad paljud lehterpilved tornaadoks edasi areneda, mistõttu peab lehterpilve tekkides ilmajaam siiski tornaadohoiatuse välja andma.

See nädal on toonud paljudesse Euroopa riikidesse nagu Šotimaale, Saksamaale, Prantsusmaale kui ka Itaaliassse seal ebatavalised ilmaolud. Šotimaa andis näiteks esimest korda välja «punase hoiatuse» ekstreemsete ilmaolude tõttu. Roomas sadas aga üle kuue aasta esimest korda lund.

Lumine Rooma
Lumine Rooma Foto: PIERPAOLO SCAVUZZO/AGF/SIPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles