Reisi Eestis: sel kevadel algab suur kodumaine matkasari

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune Viru raba.
Hommikune Viru raba. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul alustab aprillikuust suur matkasari, mis viib huvilised erinevaid liikumisviise kasutades erinevatesse Eesti paikadesse. 

Eesti Matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina sõnul on eesmärgiks viia juubeliaastal võimalikult palju inimesi tutvuma Eesti loodusega. Kuligina lisas, et alates aprillist hakkavad iga kuu toimuma matkad vähemalt kahest erinevast matkaliigist.

Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonna programmijuht Maarja-Liisa Soe sõnul pakuvad erinevad matkaliigid sissevaate väga mitmekülgsesse Eesti loodusesse. «Eesti loodus pakub elamusi, mida tihtipeale minnakse piiri taha otsima,“ ütles Soe ning kutsus eestlasi üles oma kodumaa loodust avastama.

Alates aprillist toimuvad juubeliaasta jooksul matkad vooluveekogudel, looduskaitse- ja seiklusmatkad, avavete- ja pärimusmatkad, ratta- ja tõukerattamatkad, loodusvaatlus- ja korilusmatkadel, rabamatkad, auto- ja motomatkad ning tõukekelkude ja uisumatkad. Samuti kutsub augustis oma matkaradadele Riigimetsa Majandamise Keskus.

«Augustis valmiv RMK matkatee kolmas haru ühendab kogu Eestimaa ühtsesse võrgustikku,» selgitas RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo. «Igaüks, kes need rajad risti-rästi läbi käib, Eesti mitmekülgset ja kordumatut loodust näeb ja ajalooga tutvub, saab aru, kus on eestlaste juured,» lisas Rammo.

EV100 matkasarja korraldavad Eesti Matkaliit, Riigikantselei EV100 korraldustoimkond ja Riigimetsa Majandamise Keskus. Matkasari kuulutatakse avatuks 7. aprillil Tallinnas toimuval Matkamessil, kus on võimalik lähemalt matkavõimalustega tutvuda. Eelregistreerimine matkadele avaneb 24. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles