Scorpions liigub Eestis vaid Mercedes S-klassi autodega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Scorpions: James Kottak, Rudolf Schenker, Klaus Maine, Matthias Jabs ja Pawel Maciwoda.
Ansambel Scorpions: James Kottak, Rudolf Schenker, Klaus Maine, Matthias Jabs ja Pawel Maciwoda. Foto: Reuters / Scanpix

Pühapäeval, 2. novembril, Tallinnas esinev Saksa rokilegend Scorpions liigub Tallinnas ringi vaid Mercedes S-klassi luksusautodega.

 


«Iga ansambli liikme jaoks on kogu Tallinnas viibimisel ajal ette nähtud eraldi luksusauto koos autojuhiga ning Tallinna kontserdi järgsel päeval sõidutavad samad autod bändiliikmed ka Riias toimuvale kontserdile,» ütles üritust korraldava City Concerti pressiesindaja Anastassia Ruusmaa.

Lisaks peab igal bändiliikmel olema eraldi riietusruum, erinevad on ka kõigi meeste nõudmised söögi osas, kuid kõik mehed soovivad saada võimalikult vaheldusrikast ning väherasvast toitu. 

Ruusmaa sõnul rokiveteranid midagi erakordset või veidrat ei nõua – isegi lavataguste õllede marki ei hakanud mehed korraldajatele ette kirjutama, kuid kindlasti antakse neile võimalus proovida lisaks importjookidele ka erinevaid Eesti õllemarke.

The Scorpions loodi 1965. aastal Hannoveris ning aastate jooksul on ansambel läbinud märkimisväärse arengutee – 1970. aastate traditsioonilisest hard-rock stiilist 80. aastate meloodilise metal-muusikani, millest saigi nende firmamärk (koos Klaus Meine jäljendamatu vokaaliga).

Rahvusvahelisele rokilavale ilmus Scorpions 1972. aastal esimese albumiga «Lonesome Crow».

Nende senini kõige edukamaks ja kõige tugevamaks albumiks on paljude arvates «Crazy World», millelt pärinev lugu «Wind Of Change» on pühendatud muutustele maailmapoliitikas.

Sellest loost sai ansambli The Scorpions esimene miljon eksemplari müünud lugu ja see saavutas esikohti kogu maailma edetabelites.

14. mail 2007 ilmus Euroopas Scorpionis 21. album «Humanity - Hour I», mis sisaldab 13 lugu. Albumi produtsendiks on James Michael, kaasprodutsendiks ja laulude kaasautoriks aga Desmond Child, kes on teinud koostööd selliste staaridega nagu Aerosmith, Bon Jovi, Alice Cooper, Kiss, Ricky Martin, Cher, Michael Bolton ja Bonnie Tyler.

Muuhulgas laulab loos «The Cross» lisaks Klaus Meinele ka ansambli Smashing Pumpkins solist Billy Corgan.

Albumit «Humanity: Hour I» tutvustavad kontserdid on alati oma originaalsusega silma paistnud. Laulja Klaus Meine žongleerib tamburiiniga ja viskab kuulajate sekka trummipulki ning kitarristid jooksevad küljetribüünide äärde ja lasevad kuulajatel pillikeeli tõmmata.

Ansambel The Scorpions astub 2. novembril Saku Suurhallis üles järgmises koosseisus: Klaus Meine (vokaal), Matthias Jabs (kitarr), Rudolf Schenker (kitarr), James Kottak (löökriistad), Pavel Maciwoda (basskitarr).


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles