Mart Sanderi teledraama «Litsid» lollitab televaatajaid (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Sander teleseriaalis «Litsid».
Mart Sander teleseriaalis «Litsid». Foto: Kaader filmist

Terased televaatajad on pahameelega märganud, et Mart Sanderi ajaloolises draamasarjas «Litsid» kasutatakse moodsaid tooteid ja kahtlaselt kaasaegseid rekvisiite. Sarja tegevus peaks toimuma 1940ndatel aastatel, aga kaadrites näeme toiduaineid ja jooke, mis tulid turule alles kümneid aastaid hiljem.    

Telesari «Litsid» eksib rängalt ajastutruudusega. Näiteks vedeleb draama ühes kaadris tegelaste taustal jahupakk, mille sarnast 1940ndate Eestis küll kuskilt võtta ei oleks olnud. Televaatajad on sarja ajaloolise tõepära püüetes pettunud. 

«Viru Valget hakati tootma alles 1962. Ilmselt taotluslik pulp-anakronism» leidis üks tähelepanelik televaataja. «Rekvisiidivigu esineb ses sarjas lademetes: valed lülitid seintel ja kõiksugu muu pisiträni» märkis teine.

Kolmas vaataja märkas: «Teises osas vedeles kööginurgas Veski Mati logo. Ja mitte Puhk ja Pojad. Kolmandamas osas enam sama koha peal logo polnud.»

Kas tegu on lohaka rekvisiitori, ebapädevate ajalooteadmiste või hoopis kavala toote asetusega? 

Telesari "Litsid"
Telesari "Litsid" Foto: Kuvatõmmis videost
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles