Paul Newman vähendas palgalõhe, andes osa oma tasust Susan Sarandonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Newman
Paul Newman Foto: Rights Managed/UNIVERSAL PICTURES / Ronald Gran/Scanpix

Kogu maailma lahatakse pidevalt probleemi, et kuidas vähendada soolistpalgalõhe, naistele makstaks tavaliselt vähem kui meestele. Hollywoodi staar Paul Newman astus 1990. aastate lõpul selle lõhe kahandamiseks konkreetse sammu.

71-aastane Susan Sarandon avalikustas, et ta mängis koos Newmaniga 1998. aasta filmis «Twilight», kus mängisid veel Gene Hackman ja Reese Witherspoon, teatab Daily Mail.

Susan Sarandon
Susan Sarandon Foto: Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kahele meesstaarile Newmanile ja Hackmanile maksti osatäitmise eest rohkem kui Sarandonile ja Whiterspoonile.

Paul Newman
Paul Newman Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix
Gene Hackman
Gene Hackman Foto: Rights Managed/MGM / Ronald Grant Archive / Mar/Scanpix
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon Foto: KELLY NYLAND/AFP/Scanpix

Kahele meesstaarile Newmanile ja Hackmanile maksti osatäitmise eest rohkem kui Sarandonile ja Whiterspoonile.

«Emma Stone ütles mõni aeg tagasi, et ta saab meesnäitlejatega võrdset tasu, kuna mehed nõudsid seda ja olid nõus osast oma tasust loobuma. Midagi samasugust juhtus ka minuga 1990. aastate lõpul kui Paul Newman andis osa oma tasust mulle. Ta lihtsalt tuli minu juurde ja teatas, et saan osa tema tasust, et palk võrdsem oleks. Newman oli seisukohal, et võrdse panuse eest peavad mehed ja naised võrdset tasu saama,» meenutas Sarandon.

Paul Newman
Paul Newman Foto: Rights Managed/UNIVERSAL PICTURES / Ronald Gran/Scanpix

«Mitte keegi ei soovi ahistamist, ka palgalist ahistamist. Hollywood on üsna silmakirjalik paik, õnneks on nüüd Harvey Weinsteini ja teised sarnased ahistamisjuhtumid pinnale tulnud. See on kohutav kui keegi manipuleerib sinuga, nõudes kas seksi või muud alandavat, kuid nüüd osatakse enda eest paremini seista,» jätkas Sarandon.

Paul Newman (26. jaanuar 1925 Cleveland – 26. september 2008 Westport, Connecticut) oli Ameerika Ühendriikide näitleja ja filmilavastaja, kes sai 1987. aastal meespeaosa Oscari rolli eest Martin Scorses filmis «The Color of Money» (Raha värv).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles