Pärnus koguneb sadakond Ameerika autot

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval näeb Pärnus Ameerika autosid.
Laupäeval näeb Pärnus Ameerika autosid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval toimub Pärnus viiendat korda Ameerika autode kokkutulek, mille ehe on kiirendusauto Chevrolet Monza, mida muidu inimestele lähedalt ei näidata.

Ürituse “Elu nagu Ameerikas” korraldaja Janek Riik lubas, et laupäeval pärast keskpäeva koguneb Pärnu kesklinna sadamasse sadakond Ameerika masinat. Peamiselt on kohal eestlased, kuid oodata on külalisi Soomest ja ehk Lätistki.

“Üritus on läinud aasta-aastalt rahvusvahelisemaks, kuid väga suureks me seda veel ajada ei soovi,” märkis Riik. “Üritame teha hea kokkutuleku, mis inimestele meeldiks. Parim tagasiside on, kui sõidad kruiisiga sadamast välja Akadeemia tänavale ja teeäärne on palistatud inimestega, kes on tulnud toimuvat uudistama.”

Tugevad saavad sikutada kaubikut

Laupäeval on sadamas oodata päevajuhi Ahti Puuderselli eestvedamisel kolmetunnist tihedat meelelahutusprogrammi.

“Kõige põnevam on ilmselt kiirendusauto Chevrolet Monza esitlus,” nentis Riik. “Tavaliselt käib see auto ainult võistluselt võistlusele ja seda lähedalt uudistada ei saa. Nüüd on rahval suurepärane võimalus masinat lähedalt vaadata ja esitada omanikule küsimusigi.”

Kesklinna kaile on oodatud kõik tugevad mehed ja vahvad naisedki. Et Ameerika raua pidu on pühendatud sedapuhku van’idele ehk furgoonveokitele, toimub sadamakail enneolematu van’i vedamise võistlus.

“Pistame võistlejale köie pihku ja ta peab tõmbama van’i kümme meetrit,” selgitas Riik. “Kes kiiremini tõmbab, ongi võitja.”

Veel näeb suurt võistu burgerisöömist, kohal on Aide autokool ja loomulikult on uudistamiseks väljas sadakond Ameerika masinat. Tegevust leidub lastelegi.

Paraad läbi üleskaevatud Pärnu

Traditsiooniliselt kuulub Ameerika autode kokkutuleku juurde kruiis läbi linna. Et tänavu käib kõikjal Pärnu kesklinnas tänavaremont, on laupäeva pärastlõunal algava paraadi korraldamine Riigi teatel sedapuhku tavalisest keerulisem.

“Kindel plaan on sõita läbi Rüütli tänava ja sealt Ringi ja Hospidali kaudu Supelusse,” seletas Riik. “Edasi kulgeb kruiis randa ja lõpuks pargime kuursaali juurde, kus õhtu jätkub peoga.”
Kuursaalis korraldab Eesti mustangiklubi viktoriini ja Kaie Segeri eestvõttel saab tantsida line-tantsu.

Õhtust pidu juhib Sven Sumberg ja muusika eest hoolitseb kuursaalis Chick’n’Band. Kokkutuleku teine järelpidu toimub ööklubis Bravo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles