Laste tõttu kuulsaks saanud politoloog: jah, mul olid otsesaate ajal ülikonnapüksid jalas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kelly ja ta tütar
Robert Kelly ja ta tütar Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Üks aasta tagasi, 10. märtsil 2017 esines ameeriklasest politoloog Robert Kelly Skype’i vahendusel BBC otsesaates oma kodust Lõuna-Koreas Busanis, saades maailmakuulsaks tänu oma väikestele lastele, kes ootamatult tuppa tulid ja kaamera ette jäid.

Busani ülikoolis töötav Kelly kommenteeris laste saabudes Lõuna- ja Põhja-Korea suhteid ja olukorda Korea poolsaarel, teatab iltasanomat.fi. 

Robert Kelly ja ta lapsed
Robert Kelly ja ta lapsed Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Vahetult enne kui lapsed saabusid, küsis saatejuht minult vist, kas Lõuna-Koreas siis võimul olnud presidendi Park Geun-hye tagandamine aitab parandada kahe Korea suhteid. Ma vist jõudsin vastata, et nende kahe riigi suhted ei muutu kiiresti ja siis olid lapsed kohal,» meenutas ameeriklane Kelly.

Robert Kelly ja ta tütar
Robert Kelly ja ta tütar Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Nii BBC otsesaates kui hilisemates videotes on näha, kuidas esmalt saabub politoloogi nelja-aastane tütar Marion, kes tuleb isa juurde ja jääb tema kõrvale seisma. Üsna varsti on ka mehe üheksakuune poeg James kohal. Lõpuks tormab tuppa politoloogi naine, lõunakorealanna Jung-a Kim, kes lapsed kiiresti minema viib.

Robert Kelly, ta naine ja lapsed
Robert Kelly, ta naine ja lapsed Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Maailmas menukaks saanud juhtumist möödus 10. märtsil üks aasta ja mitmed meediaväljaanded palusid Kellylt kommentaari, et kuidas temal ja ta perel läheb.

Robert Kelly ja ta pere
Robert Kelly ja ta pere Foto: Ha Kyung-min/AP/Scanpix

Kelly avaldas mõttekoja Lowy Institute leheküljel teate, et teda tuntakse nüüd BBC-isana. Samas ta lükks ümber kaks kuulujuttu, mis pärast kuulsaks saanud esinemist tekkisid.

Robert Kelly ja ta tütar
Robert Kelly ja ta tütar Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Paljud arvavad, et tegemist oli lasvatusega ja mu naine saatis meelega lapsed tuppa ja tõi ära. See ei olnud lavastus, me ei otsinud kuulsust. Teiseks arvatakse, et mul oli küll pintsak seljas ja lips ees, kuid kodustes oludes ei viitsinud ma ülikonnapükse jalga tõmmata ja selle tõttu ei tõusnud ma toolilt ega viinud lapsi toast välja. See ei vasta tõele. Mul olid pikad püksid jalas, sest kui ma oleksin toolilt püsti tõusnud, oleksid ilma püksteta jalad paljastunud,» lausus Kelly.

Robert Kelly ja ta pere
Robert Kelly ja ta pere Foto: Ha Kyung-min/AP/Scanpix

Kelly sõnul on nad Lõuna-Koreas, USAs ja Suurbritannias seni kuulsad. Eriti aga Lõuna-Koreas Busanis, kus nad elavad. Ükskõik, kuhu pere läheb, tahavad kaaskodanikud neid endaga koos jäädvustada.

«Täiesti võõrad inimesed tahavad minuga koos fotosid teha ja autogrammi. Ükskord pidas mind isegi politsenik kinni vaid selleks, et minuga koos pildile jääda,» lausus politoloog.

Robert Kelly
Robert Kelly Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kelly kommenteeris juhtumit möödunud nädalalõpul Twitteris ja ütles, et ta tütar Marion on nüüd viieaastane, kuid veel ei saa aru, miks inimesed teda vaatavad ja temast fotosid teevad.

Kelly sõnul tõi laste tekitatud naljakas olukord kaasa kuulsuse, mida ta varem ei olnud kogenud. Teda on kutsutud rääkima nii Lõuna- ja Põhja-Korea suhetest kui ka oma perekonnast kohtadesse ja sündmustele, kuhu teda varem ei oleks kutsutud.

«Mind on kutsutud isegi Filipiinidele ja Hiinasse esinema, kus ühes paneeldiskussioonis kasutati minu kohta BBC-isa ja alles siis tuli, et Koreade ekspert. Samas majanduslik kasu kuulsusest on minimaalne, saan oma esinemiste eest ikka tavapärast tasu,» lausus mees.

Kelly sõnul on tal hea meel, et ta pere sai kuulsaks positiivsetele asjaoludel ja laste tõttu.

«Paljudel on kuulsusega negatiivseid kogemusi. Mingile videole, kus ei ole tegelikult midagi paha ega kurjakuulutavat, pannakse negatiivne silt külge ja inimeste maine hävitatakse. Meie perel oli igatahes õnne,» teatas kelly.

3,4 miljoni elanikuga Busan on sadamalinn Lõuna-Korea kagutipus, olles selles riigis suuruselt teine linn.

Lõuna-Korea Busan
Lõuna-Korea Busan Foto: wikipedia.org

Linn asub piki Jaapani mere Korea väina rannikut, olles samas regiooni suurim sadamalinn. Varem kuulus Busan jaapanlastele ja Jaapan kasutas kahe maailmasõja ajal seda linna peamise tugipunktina teel mandrile.

Busani asukoht Lõuna-Koreas (punasega)
Busani asukoht Lõuna-Koreas (punasega) Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles