Kes on Elina Nechayeva seksikas konkurent Soomest?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Aalto, Soome
Saara Aalto, Soome Foto: Ville Paasimaa

Showgirl ja laulukirjutaja. Popstaar ja pianist. Briti X Factori talendivôistlusel rahvusvahelise kuulsuse saavutanud Saara Aalto esindab Soomet sel aastal Lissabonis toimuval Eurovisiooni lauluvôistlusel looga «Monsters»

Soome tänavuse eurolaulu show meenutab pisut meie Eesti Laulul osalenud Nikat. Kui Nikal olid laval deemonid, siis Saara Aaltol on koletised. Mõlemad kaunitaird on karastunud talendisaates «X factor». Elina Nechayeva tundub nende kõrval muidugi inglike.

Saara paiskus UK popskenele, kui ta võttis osa Simon Cowell’i «X Factor’ist». Cowell kuulutas ekstaatiliselt: «Vot nii tuleb seda teha!», olles näinud tema esimest esinemist- hingematvat esitust Sia loost «Changelier».

Sellest hetkest liikus staar edasi edult eduni. Ta võitis regulaarselt publiku nädalalemmiku tiitli ja saavutas kokkuvõttes teise koha, tsementeerides end kindlalt üheks UK enim armastatud staarideks.

Möödunud pühapäeval esitas Saara Aalto oma lugu Leedu Eurovisiooni lauluvôistluse finaalshowl koos kohalike tantsijatega ning üllatas publikut, lauldes osa loost leedu keeles. Eestis esines Saara eelmisel aastal Soome 100 sôpruskontserdil Ott Leplandi looga «Kuula»

Saara Aalto
Saara Aalto Foto: Ville Paasimaa

«Et UK publik hoiab mind sama palju nagu mu kodumaa oma, on minu jaoks väga eriline,”   ütleb Saara,  «Ja mul on olnud parim aasta töötades oma rahvusvahelise debüütalbumiga.» Saara sõlmis ülemaailmse lepingu Warner Music’uga ja on töötanud suurte nimedega, seal hulgas Biff Stannard (Spice Girls/ Kylie Minogue), Xenomania (Little Mix / Cher), Sophie Ellis Bextor & The Family (Fifth Harmony / Loreen)

Saara andis ta muuseas ka oma hääle Printsess Annale, Disney ülemaailmse hittfilmi «Frozen» soome versioonis. Saara suunas oma sihi veelgi suurema väljakutse suunas. Ta otsustas tõestada end ühel maailma kõige keerulisemal muusikaturul – Suurbritannias.

Saara Aalto.
Saara Aalto. Foto: Ville Paul Paasimaa

Saara Aalto on ka Soome superstaari saate «X Factor» kohtunik. Ning lisaks kõigele sellele jätkas ta osalemist ka heategevuses, mis on talle niivõrd südamelähedane. Ta oli väga uhke, et sai Princess Diana Awards’I saadikuks kiusamisvastases kampaanias ning HIV heategevuses nimega Terrance Higgins Trust.

Pärast Saara rahvusvahelise debüütalbumi ilmumist 2018. aasta kevadel, esineb ta ülemaailmsele 180 miljoni pealisele publikule esindades SoometEurovisiooni lauluvõistlusel. Saara on esinenud koos superstaaridega, sealhulgas Kylie Minogue, Andrea Bocelli, Adam Lambert ja Jose Carreras.

Kuula Soome eurolaulu siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles